​Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că pentru meciul de baraj cu Islanda nu vor putea fi convocaţi cinci dintre jucătorii care se aflau pe lista preliminară. Burleanu a precizat că sunt semne de întrebare în privinţa confruntării cu islandezii şi că şi la naţionala de tineret sunt probleme. În plus, el a menţionat că dacă va apărea un caz de coronavirus în fotbalul din România, automat vor fi suspendate toate competiţiile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei cinci jucători sunt Ciprian Tătăruşanu (Olympique Lyon/Franţa), Ionuţ Radu (Parma/Italia), Romario Benzar (Perugia/Italia), Vasile Mogoş (Cremonese/Italia) şi Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia).

"Suntem foarte îngrijoraţi pentru că punem înainte de toate sănătatea şi siguranţa jucătorilor noştri. Urmărim cu foarte mare îngrijorare tot ceea ce se întâmplă. Vom suspenda orice activitate fotbalistică din România dacă se va agrava situaţia. Îi invit la calm pe cei de la CFR Cluj, să aşteptăm un mesaj din partea autorităţilor astfel încât să avem cele mai bune date.

E un aspect pe care îl luăm în considerare, lucrăm cu acest scenariu de a suspenda orice activitate fotbalistică în momentul în care autorităţile decid suspendarea activităţilor în spaţiul public. Vrem să nu contribuim la panica generală. Suntem într-un contact foarte strâns cu autorităţile. Dacă apare un caz de coronavirus în fotbal automat suspendăm toate competiţiile", a afirmat Burleanu pentru Digi Sport.

Răzvan Burleanu a vorbit despre problemele de la loturile de seniori şi under 21 în perspectiva confruntărilor din această primăvară: “În niciun caz nu-i vom convoca pe aceşti jucători din Italia şi să-i aducem în ţară. Din nefericire s-a adăugat pe listă şi Tătăruşanu. Sunt cinci jucători care nu pot veni în Româina. La Under 21, Marin şi Dragomir la fel, nu vor putea fi aduşi în ţară, fiind în zona roşie. Lor li se adaugă şi Raţiu, din Spania”.

În ceea ce priveşte confruntarea din deplasare cu Islanda, Burleanu s-a declarat îngrijorat. "Am avut chiar astăzi o discuţie în care le-am spus îngrijorarea noastră că nu vom putea face această deplasare în Islanda. Ne îngrijorează că avem doi jucători islandezi care vin din Italia, şi noi ne punem întrebări. E un moment extrem de dificil. Cu toţii avem mari îndoieli în ceea ce priveşte situaţia care va urma legat de Euro-2020. Ar trebui să avem pe 31 martie un meci cu Danemarca, nu ştim dacă Danemarca va intra pe lista ţărilor din zona galbenă sau din zona roşie. Şi Adunarea Generală este pusă sub semnul întrebării. Să aşteptăm până mâine dimineaţă ca să vedem cum evoluează lucrurile", a mai declarat Burleanu, potrivit News.ro.