Hannover 96, echipă din Bundesliga 2 (liga a doua din Germania), a anunțat că fundașul Timo Hubers (23 de ani) a fost infectat cu COVID-19 și se află în carantină. Hubers este primul fotbalist profesionist din Germania testat pozitiv pentru coronavirus, potrivit dailymail.co.uk.

Timo HubersFoto: hannover96.de

Potrivit site-ului oficial al clubului, se presupune că Hubers a fost infectat cu coronavirus la un eveniment la care a participat sâmbătă seara.

"Timo #Hübers a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Jucătorul de 23 de ani nu a avut contact cu restul colegilor după infectare, deci nu se poate presupune că ceilalți jucători au fost infectați", se arată pe contul de Twitter al celor de la Hannover.

"Timo s-a comportat într-o manieră exemplară. El nu a avut niciun simptom. Când a aflat că o persoană cu care a fost la un eveniment a fost testată pozitiv, s-a prezentat direct la medic și a intrat temporar în carantină la domiciliu", a declarat Gerhard Zuber, directorul sportiv al celor de la Hannover, potrivit dailymail.co.uk.

Toți jucătorii, antrenorii și întregul staff al lui Hannover vor fi testați pentru coronavirus, din motive de precauție.

Evenimentele mass-media au fost anulate, iar antrenamentele vor avea loc cu porțile închise, dar duelul dintre Hannover 96 și Dynamo Dresden se va disputa la data stabilită (15 martie, ora 14:30), pe HDI-Arena (Hannover).

După 25 de etape, Hannover ocupă locul nouă în liga a doua din Germania, la 19 puncte în spatele liderului Arminia Bielefeld (51 puncte).