Finalistă la ediția de anul trecut a Champions League, Tottenham a părăsit competiția în optimi, fiind eliminată de RB Leipzig (4-0 la general). Londonezii au fost dominați la toate capitolele pe Red Bull Arena, iar Jose Mourinho a recunoscut superioritatea adversarilor. "Echipa mai bună a câștigat. Merită să meargă mai departe".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Cea mai bună echipă a câștigat, au fost mai puternici din punct de vedere fizic, în intensitate, în ritm, pe contraatac, au fost foarte dominanți în toate duelurile. A fost o echipă foarte puternică împotriva unei echipe care se află în dificultate.

Nu o să vorbesc din nou despre toți acidentații din echipa mea, dar imaginați-vă Liverpool fără Sané, Firmino și Salah sau Leipzig fără Sabitzer, Schick și Werner, credeți că ar fi câștigat așa în seara asta?

Toți jucătorii care erau pe banca lui Leipzig și-ar fi avut locul în echipa mea. Este o experiență incredibil de negativă pentru noi, dar dar dacă luăm ce e bun, există multe lucruri pozitive de reţinut pentru viitor", a declarat Jose Mourinho, potrivit L'Equipe.

"Cu toții am crezut, dar știm că în acest moment este foarte dificil. Leipzig este o echipă foarte puternică.

Ne este greu să marcăm în acest moment. La primele noastre greșeli, ei au marcat și apoi a fost foarte dificil. Condiția lor fizică este incredibilă, apărătorii lor câștigă duelurile, opresc jocul. Sunt foarte rapizi în atac. Merită să meargă mai departe.

Am făcut greșeli, greșeli pe care le-am analizat la meciurile anterioare", a mai spus Mourinho, conform BBC.

RB Leipzig s-a impus cu 3-0 pe Red Bull Arena, grație golurilor marcate de austriacul Marcel Sabitzer (10' și 21') și suedezul Emil Forsberg (87'). În meciul tur, formația din Bundesliga a câștigat cu 1-0, după un penalty transformat de germanul Timo Wener (58').

Echipa lui Jose Mourinho a ajuns la șase meciuri fără victorie în toate competițiile. Săptămâna trecută, Tottenham a fost eliminată de Norwich în optimile Cupei Angliei (1-1, 2-3 la penaltiuri).