RB Leipzig și Atalanta sunt primele echipe calificate în sferturile Champions League. Echipa antrenată de Julian Nagelsmann a făcut instrucție cu Tottenham, pe Red Bull Arena, și s-a impus cu 3-0 (4-0 la general), în timp ce formația antrenată de Jose Mourinho, finalistă în sezonul precedent, se oprește în optimi. În celălalt duel al serii, trupa lui Gian Piero Gasperini și-a demonstrat din nou puterea ofensivă, a înscris patru goluri (toate reușitele i-au aparținut lui Josip Ilicic) și a obținut calificarea cu rezultatul general de 8-4 (în returul de pe Mestalla, echipa din Bergamo a câștigat cu 4-3).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

RB Leipzig vs Tottenham 3-0 (Sabitzer '10, '21, Forsberg '87)

  • Au evoluat echipele

Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Mukiele (Adams '55), Laimer, Sabitzer (Forsberg '87), Angelino - Nkunku (Haidara '59), Schick, Werner

Tottenham: Lloris - Aurier (Walcott '90+1), Alderweireld, Tanganga, Sessegnon - Dier, Winks - Lo Celso (Fernandes '80), Alli, Lamela - Lucas Moura

  • Cum a înscris Leipzig cele trei goluri:

'10 Goool Leipzig! Werner pasează pentru Sabitzer și căpitanul echipei din Germania îl învinge pe Lloris cu un șut pe jos din afara careului. Portarul francez a atins mingea, dar nu a putut să o respingă.

'21 Goool Leipzig! Sabitzer reia cu capul la colțul scurt, Lloris nu e atent și mingea trece de linia porții.

'87 Goool Leipzig! Forsberg, intrat pe teren de câteva secundă, înscrie după o bâlbâială generală în careul englezilor.

Valencia vs Atalanta 3-4 (Gameiro '21, '51, Torres '67 / Ilicic '3, '43, '71, '82)

O brigadă din România, condusă de Ovidiu Haţegan, a arbitrat meciul de la Valencia, care s-a desfăşurat fără spectatori. El a dictat două penaltiuri în favoarea oaspeţilor, unul pentru fault, al doilea, cu VAR, în urma unui henţ.

Deşi nu au avut acces, numeroşi fani ai formaţiei spaniole au venit la stadion şi şi-au susţinut favoriţii din afara arenei, potrivit News.ro.

  • Au evoluat echipele:

Valencia: Cillessen - Wass, Diakhaby (Guedes '46), Coquelin (Cheryshev '74), Gayà - Kondogbia, Soler, Parejo, Ferran Torres - Rodrigo (Florenzi '79), Gameiro

Atalanta: Sportiello - Djimsiti, Caldara, Palomino - Hateboer, De Roon (Zapata '44), Freuler, Ilicic - Papu (Malinovsky), Duvan, Pasalic (Tameze '83)

  • Cum au fost marcate cele șapte goluri de pe Mestalla:

'3 Goool Atalanta! Hațegan a dictat penalti pentru formația din Italia, după un fault la Ilicic. Același jucător a deschis scorul cu o execuție pe centrul porții.

'21 Goool Valencia! Gameiro primește o pasă la limita ofsaidului și îl învinge pe Sportiello.

'43 Goool Atalanta! Hațegan mai acordă un penalti pentru italieni, după ce Diakhaby (cel care a făcut fault la primul penalti) a atins mingea cu mâna în careu. Ilicic trage în stânga portarului, care a sărit în direcția opusă.

'51 Goool Valencia! Gameiro înscrie din apropierea porții cu o lovitură de cap, după o fază prelungită a "liliecilor".

'67 Goool Valencia! Ferran Torres a primit o pasă pe culoar care a surprins apărarea italienilor și l-a lobat pe Sportiello care a ieșit dintre buturi.

'71 Goool Atalanta! Echipa din Serie A pornește pe contraatac, Zapata combină cu Ilicic și acesta îl învinge din nou pe Cillessen, cu un șut puternic lângă bară.

'82 Goool Atalanta! Freuler îi pasează ideal lui Ilicic și acesta înscrie cu un șut puternic, aproape de vinclu (a patra reușită pentru sloven).