​FRF anunţă că partida de tineret România – Danemarca din preliminariile Campionatului European 2021 se va disputa fără spectatori, la Ploieşti şi nu la Craiova, având în vedere decizia Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19.

Jucatorii Romaniei la Euro U21Foto: Twitter - UEFA U21 EURO

În acest context, Federaţia Română de Fotbal a obţinut acordul UEFA şi al federaţiei daneze de a schimba locul de disputare. Astfel, partida programată la 31 martie 2020, la ora 19.30, se va juca la Ploieşti, pe Stadionul Ilie Oană.

Decizia a fost luată pentru a le oferi tricolorilor posibilitatea de a rămâne în cantonamentul de la Centrul Naţional de Fotbal Buftea pe toată durata premergătoare meciului, ca măsură preventivă în contextul epidemiei. În planul iniţial, lotul s-ar fi deplasat încă din 23 martie, la Craiova.

Totodată, alegerea Craiovei drept gazdă a avut ca raţiune importantă şi oportunitatea de a furniza publicului din Oltenia un spectacol fotbalistic oferit de “tricolori”, ori în noua situaţie aceştia nu mai pot beneficia de această partidă pe stadion.

Naţionala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8, unde lider este chiar adversara din 31 martie. Campania de calificare se va încheia în octombrie 2020, pe teren propriu, contra Maltei. Începând cu EURO 2021, la turneul final vor participa 16 echipe. Pe lângă cele două formaţii gazdă, Ungaria şi Slovenia, se vor califica direct cele 9 câştigătoare ale grupelor şi cel mai bun loc doi. Celelalte 8 formaţii clasate pe locul secund vor disputa între ele un baraj în dublă manşă pentru celelalte 4 locuri disponibile, scrie News.ro.