Dinamo a pierdut primele două etape din play-out-ul Ligii 1, iar antrenorul Dusan Uhrin a anunțat că va pleca de la echipa din "Ștefan cel Mare". Florin Prunea, președintele clubului, a declarat că există o listă cu posibili înlocuitori, dar deocamdată nu a fost niciunul contactat.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am stat până la 03.00 împreună cu el şi cu antrenorii secunzi pentru că am crezut că reuşesc să-l conving pe Dusan să nu ia această decizie în mod unilateral, de a-şi da demisia. Îmi pare rău că nu am putut să-l conving pe Dusan să continue. El a luat o decizie pe care ieri a transmis-o băieţilor în vestiar. Asta este, nu avem ce să facem, trebuie să mergem mai departe. Deocamdată ne vom întâlni cu Dusan, pentru că sunt lucruri de reglat, lucruri contractuale.

În momentul în care vom termina rezilierea cu Dusan (n.r. - vom discuta cu alt antrenor). Deocamdată nu am discutat cu nimeni. Este o listă cu antrenori, dar e greu de ales acum un antrenor. Trebuie să ţinem cont şi de specificul echipei noastre, de obiectivul pe care îl avem, de meciul din cupă. Patronul Ionuţ Negoiţă are un rol decisiv în alegerea antrenorului, noi venim cu propuneri, el este singurul care va decide. Dar şi suporterii au un rol important şi se va ţine cont şi de părerea lor", a declarat Prunea, la Digi Sport.

Din luna august a anului trecut la conducerea tehnică a echipei, Dusan Uhrin a adunat 12 victorii la Dinamo, 9 în campionat şi trei în Cupa României, cea mai importantă fiind obţinută în urmă cu trei săptămâni, 2-1 cu FCSB pe Arena Naţională, se arată pe site-ul oficial al lui Dinamo.

- 16 august 2019 este data primului meci al roş-albilor cu Dusan Uhrin la conducerea tehnică a echipei, Chindia Târgovişte vs Dinamo Bucureşti, scor 3-2 în etapa a şasea din Liga 1.

- 9 victorii a obţinut Dinamo cu Dusan Uhrin pe bancă în 23 de meciuri disputate în Liga 1, 8 pe teren propriu şi una în deplasare. Echipa din Ştefan cel Mare a mai adunat 4 remize şi 10 înfrângeri în această ediţie de campionat.

- 3 meciuri a jucat Dinamo în Cupa României cu Dusan Uhrin ca principal, toate câştigate, 3-1 cu UTA, 4-0 cu Foresta Suceava şi 1-0 cu Academica Clinceni.

- 7 luni a adunat Dusan Uhrin la conducerea tehnică a dinamoviştilor, din 13 august 2019 şi până luni.

- 52 de ani a împlinit Dusan Uhrin în urmă cu câteva luni, pe 11 octombrie.

Dinamo are trei înfrângeri consecutive în Liga 1: 0-1 cu Gaz Metan Mediaș, 0-1 cu Academica Clinceni și 0-1 cu Poli Iași, ultimele două obținute în play-out.

După două etape disputate în play-out, Dinamo se află pe locul 9, cu 17 puncte, după Viitorul (24 p) și Sepsi (19 p).

Cum arată clasamentul din play-out:

7. Viitorul 24 puncte

8. Sepsi 19

9. Dinamo 17

10. FC Hermannstadt 16 (-1 joc)

11. Poli Iași 15

12. Academica Clinceni 14 / primul loc retrogradabil

13. Chindia Târgoviște 14

14. FC Voluntari 11 (-1 joc)

Săptămâna trecută, Dinamo a obținut calificarea în semifinalele Cupei României, după ce a trecut cu 1-0 de Academica Clinceni. Golul victoriei a fost reușit de Sorescu, în minutul 84.