Astra Giurgiu a înregistrat prima victorie din acest an, scor 1-0, pe teren propriu, împotriva celor de la FC Botoșani, în a doua etapă a play-off-ului Ligii 1. În urma acestui succes, echipa lui Bogdan Andone a urcat pe poziția a treia în clasament.

Liga 1Foto: lpf.ro

Unicul gol al meciului de pe Stadionul Marin Anastasovici a fost reușit de Tamaș, care a transformat un penalty obținut de Alibec.

Potrivit Agerpres, oaspeţii au marcat în minutul 11, prin Hamidou Keyta, dar arbitrul a reveni asupra fazei şi a dictat fault în atac asupra lui Tamaş.

Astra a avut o bară, prin Mihai Răduţ (46) şi a mai ratat ocazii de gol prin acelaşi Răduţ (50) şi Kehinde Fatai (54). Oaspeţii puteau egala în minutul 90+4, când Reagy Ofosu a ratat singur cu portarul din 10 metri.

Antrenorul echipei giurgiuvene, Bogdan Andone, a fost eliminat în minutul 89.

Grație acestui succes, Astra a egalat-o la puncte (24) pe FC Botoșani, dar a urcat pe ultima treaptă a podiumului din Liga 1, având un golaveraj superior.

Până la meciul cu FC Botoșani, Astra Giurgiu nu reușise nicio victorie în 2020. Avea două remize (2-2 cu FC Hermannstadt și 2-2 cu Sepsi) și trei înfrângeri (0-2, cu Dinamo, 1-2 cu Chindia Târgoviște și 1-2 cu CFR Cluj).

Au evoluat echipele:

Astra Giurgiu: Lazar - Graovac, Tamaş, Dima, Radunovic - Baicu (Ioniţă '28), Seto, Crepulja, Răduţ - Alibec (Begue '90+1), Fatai (Simion '79). Antrenor: Bogdan Andone

FC Botoşani: Hankic - Haruţ, Chindriş, Şeroni (Patache '55), Ţigănaşu - Papa, Rodrigues - Ashkovski (Alexandru '80), Florescu, Keyta - Ofosu. Antrenor: Marius Croitoru

Cartonaşe galbene: Fatai '66, Alibec '76, Begue '90+2 / Chindriş '73

Meciul a fost arbitrat de Ionuţ Coza, ajutat de asistenţii Mircea Mihail Grigoriu şi Marius Nicoară.

Arbitru de rezervă a fost Cătălin Buşi, iar observatori Dan Victor Berbecaru şi Paul Cazan.

Reacțiile celor doi antrenori:

"A fost o perioadă delicată şi dificilă pentru el, dar Gabi are o personalitate puternică. Am discutat cu el înainte de meciul de la Cluj când a aflat vestea (n.r. - decesul tatălui său). Apoi am stat de vorbă cu el, a vrut să se antreneze cu echipa, a lipsit doar ieri când a fost înmormântarea, a venit aseară târziu. Mă bucur că a marcat şi că băieţii l-au ajutat. E o listă cu 3 jucători care bat penaltiurile, nu e o ordine anume, dar azi a bătut Gabi în semn de respect. E primul lui gol de când sunt aici, a adus 3 puncte importante pentru echipă. Tamaş ar fi un plus la echipa naţională, iar Denis Alibec nu mai dă din mâini, e un jucător pozitiv, are realizări. E un jucător de execuţie care poate face diferenţa cu Islanda," a spus Bogdan Andone, potrivit Digi Sport.

"Am penalty, am gol valabil. Ce vreți să mai zic? Acum să-i văd pe ăia care zic că suntem noi avantajați de arbitri. Suntem cea mai dezavantajată echipă. Nu consider că au pierdut băieții meciul, ci altcineva.

Ei recunosc că a fost penalty și am avut gol valabil, arbitrul nu. Cred că ar trebui delegați arbitri care pot să ducă astfel de meciuri, în play-off. Mi-aș dori ca de azi încolo cei care se ocupă de arbitraj să fie puțin mai atenți.

Nu mă deranjază că a dat penalty pentru ei. E posibil să fi fost, pe mine mă deranjază că nu mi-a dat mie. Am avut gol valabil și penalty. Ar trebui să avem arbitri care pot să ducă astfel de meciuri pentru cupele europene", a declarat Marius Croitoru la finalul meciului, conform Digi Sport.

Alibec: Eu am decis să bată Tamaş penaltiul

"Am jucat pentru Gabi, ştiţi ce problemă a avut (n.r. a murit tatăl său), ne bucurăm că a dat gol, s-a văzut în seara aceasta că suntem o familie. Eu am decis ca să bată penalty-ul Gabi Tamaş. aşa am vrut eu. Nu era Radunovic desemnat. Eu eram desemnat şi eu decid cine bate și cine nu!

Gabi este un caracter puternic, un lider pentru noi toţi, un adevărat model," au fost cuvintele lui Denis Alibec după meci.

Se vor mai disputa în etapa a doua din play-off:

Duminică, 8 martie

Ora 20.30 FCSB - Universitatea Craiova, Arena Națională – București.

Luni, 9 martie

Ora 20.30 Gaz Metan Mediaș - CFR Cluj, stadion Gaz Metan – Mediaș.

Clasament play-off:

1. CFR Cluj 29 puncte

2. U Craiova 26

3. Astra 24 (+ 1 joc)

4. FC Botoșani 24 (+ 1 joc)

5. FCSB 23

6. Gaz Metan Mediaș 22