Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că portarul Alisson Becker a suferit o accidentare la un antrenament și nu se va putea baza pe el la meciul cu Bournemouth din Premier League (7 martie), dar nici la returul cu Atletico Madrid din Champions League (11 martie).

Alisson BeckerFoto: liverpoolfc.com

Portarul brazilian a suferit o accidentare la şold, înaintea duelului cu Chelsea din Cupa Angliei (0-2), când în poartă s-a aflat Adrian.

"Din nefericire, Alisson nu joacă. A avut parte de un mic incident la antrenamentele de dinaintea partidei cu Chelsea. Am crezut că nu este ceva serios, dar a fost limpede că nu va juca. Atunci ne-am gândit că nu trebuie să riscăm şi l-am lăsat pe bancă.

În următoarea zi, o radiografie a indicat o problemă. Deci acum nu joacă. Vom vedea. Cu siguranță săptămâna viitoare nu va juca, iar ulterior vom vedea", a spus antrenorul Jurgen Klopp, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Legat de natura accidentării, Klopp a declarat: "Un muşchi din regiunea şoldului. Un muşchi mic".

Liverpool va juca sâmbătă, pe Anfield, cu Bournemouth (locul 18 în Premier League), în etapa a 29-a a campionatului din Anglia.

Cu zece etape înainte de finalul sezonului, formația lui Klopp este lider detașat, cu 79 de puncte, la 22 de lungimi față de Manchester City, ocupanta locului secund, care are un meci mai puțin disputat. Liverpool mai are nevoie de doar 12 puncte pentru a-și asigura titlul de campioană.

Programul lui Liverpool până la finalul campionatului:

7 martie: Liverpool - Bournemouth

16 martie: Everton - Liverpool

21 martie: Liverpool - Crystal Palace

05 aprilie: Manchester City - Liverpool

12 aprilie: Liverpool - Aston Villa

20 aprilie: Brighton - Liverpool

25 aprilie: Liverpool - Burnley

02 mai: Arsenal - Liverpool

09 mai: Liverpool - Chelsea

17 mai: Newcastle - Liverpool

Săptămâna viitoare, pe 11 martie, Liverpool va primi vizita lui Atletico Madrid, în manșa secundă a optimilor Champions League. Echipa lui Simeone s-a impus cu 1-0 pe Wanda Metropolitano (Saul 4').