Real Madrid a câștigat derbiul cu Barcelona și a revenit pe primul loc în LaLiga. Cu toate acestea, nu este liniște în vestiarul galacticilor. Conform presei spaniole, zilele lui Zinedine Zidane pe banca "albilor" depind foarte mult de returul cu Manchester City.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Zizou a cucerit trei Champions League la rând cu Madridul, iar zestrea albilor contabilizează acum 13 .

Liderul din Primera Division nu se simte însă prea bine în Liga Campionilor, acolo unde a pierdut manșa tur cu Manchester City, jucată chiar pe Bernabeu (2-1). Șansele de calificare în sferturi au scăzut dramatic, iar jurnaliștii iberici vorbesc despre o îndepărtare a lui Zinedine Zidane.

Cu toate că este lider în campionat, Realul are (la fel ca și marea rivală) un sezon slab, cu multe evoluții neconcludente și cu multe puncte pierdute cu echipe considerate mici.

Mauricio Pochettino și visul numit Real Madrid

Sursele gazetarilor spanioli lansează deja și un nume demn de luat în seamă pentru banca galacticilor pentru viitoarea stagiune. Este vorba despre Maurico Pochettino, argentianul care a dus-o la ultima ediție de Champions League în premieră pe Tottenham în finala competiției.

Pochettino este liber de contract după ce a fost demis în urmă cu câteva luni de la Spurs, el fiind înlocuit cu Jose Mourinho.

Cât de bine se înțeleg Florentino Perez și Zidane?

A decis să plece de la Madrid după a treia Ligă la rând câștigată (pe 31 mai 2018 a făcut anunțul), iar după ce nava Realului a eșuat sub conducerile lui Lopetegui și Solari a revenit la rugămințile președintelui.

Cu toate acestea, Zizou și Florentino Perez nu dau semne că se înțeleg prea bine. Antrenorul a avut o listă proprie cu transferurile dorite, dar Perez nu prea a ținut cont de ceea ce i-a cerut antrenorul său.

Marea țintă a lui Zinedine a fost de ceva timp încoace Paul Pogba de la Manchester United.

Realul nu a ridicat cu adevărat nici măcar un deget pentru a-l transfera pe intenaționalul francez, iar acest lucru nu avea cum să-l mulțumească pe Zidane.

Zizou nu duce lipsă de oferte, iar Juventus este formația care trage speranțe că va trage lozul cel mare. Bătrâna Doamnă și-a arătat interesul și pentru Pep Guardiola, dar tehnicianul catalan și-a manifestat dorința de a rămâne la City.

Că ar fi Pep sau Zizou, Juventus ar avea oricum motive de bucurie în perspectiva îndeplinirii marelui său vis: cucerirea Champions League.