Ernesto Valverde a fost îndepărtat de la Barcelona în plin sezon competițional, iar în locul său a fost adus Quique Setien. Jurnaliștii de la Cadena Ser au aflat însă că altele au fost planurile oficialilor de pe Camp Nou, însă aceștia s-au lovit de refuzul unui tehnician cu nume.

FC BarcelonaFoto: FC Barcelona

Barcelona a anunțat oficial despărțirea de Valverde pe 13 ianuarie, antrenor care a adus două titluri de campion, dar care a eșuat lamentabil în toate sezoanele de Champions League în care s-a aflat pe banca formației catalane.

A fost adus Quique Setien, însă jurnaliștii de la Cadena Ser au aflat că nu acesta se afla în capul listei.

Conducătorii campioanei Spaniei l-au dorit pe Ronald Koeman, actualul selecționer al Olandei.

Ce îl recomanda pe acesta? O campanie bună alături de naționala batavă (s-a calificat la Euro 2020) și trecutul catalan (a evoluat la Barcelona în perioada 1989-1995).

"Ei m-au contactat după ce a fost demis Ernesto Valverde, dar am refuzat deoarece sunt legat de echipa naţională", a precizat Koeman.

Fostul internațional mai are contract cu prima reprezentativă a Olandei până în 2022, dar ar putea pleca după Euro dacă Barcelona îi va mai face încă o ofertă.

În vârstă de 56 de ani, Ronald Koeman a pregătit de-a lungul carierei formații precum Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord, Southampton și Everton.

FC Barcelona se află pe locul doi în LaLiga (la un punct în spatele formației lui Zinedine Zidane) după ce a pierdut contra rivalei Real Madrid, în timp ce în Champions League a remizat în manșa tur din optimi, scor 1-1, pe terenul celor de la Napoli.