​Dinamo București a avut mari emoții, marți, pe stadionul Ștefan cel Mare, în sferturile Cupei României. Academica Clinceni a avut ocazii importante, însă echipa antrenată de Dusan Uhrin s-a calificat în semifinalele competiției grație reușitei lui Deian Sorescu (1-0).

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul s-a jucat pe Stadionul Dinamo pentru că formaţia din Clinceni (gazdă în mod oficial) nu are nocturnă pe arena proprie.

În minutul 84, Grigore a recentrat în fața porții cu o lovitură de cap, iar Sorescu l-a învins Vâlceanu cu un șut fără preluare.

Ce au declarat cei doi antrenori:

  • Dusan Uhrin: Nu cred că a fost un meci diferit de cel anterior, scorul este doar diferit

"Sunt bucuros pentru că a fost un meci dificil şi am reuşit să câştigăm cu 1-0. Clinceniul s-a apărat, a contratacat şi a avut câteva ocazii de a marca. Am fost puţin nervoşi, am pierdut în faţa lor ultimul meci. Le-am spus jucătorilor să fie calmi şi să nu se grăbească pentru că vor marca până la urmă.

Nu cred că a fost un meci diferit de cel anterior, scorul este doar diferit. Vineri, am jucat bine prima repriză şi rău repriza a doua. Acum Fabbrini a jucat mult mai bine, a fost mai ofensiv, vineri nu a fost. Am discutat cu jucătorii pentru că nu vreau să am haos în echipă, e foarte dificil în astfel de condiţii să pregăteşti un meci şi le-am spus că nimic nu este adevărat (n.r. - privind îndepărtarea sa de la echipă). Suporterii ne-au susţinut de fiecare dată şi sperăm să o facă în continuare.

E dificil pentru că nu suntem pe un loc bun, avem multe probleme şi cred că ne-au înţeles. E dificil pentru jucători să se concentreze sub presiune, pentru mine mai puţin, eu am avut întotdeauna presiune. Lucrez cu oameni, unii mă plac, alţii nu. E mai bine pentru jucători să se concentreze pe fotbal, asta e situaţia", a declarat Uhrin.

  • Ilie Poenaru: A ajuns Clinceniul o echipă de temut, o echipă care să facă înţelegeri cu Dinamo?

"Îmi păstrez zâmbetul pentru că am ieşit bine din meci şi nu avem acidentări, asta mă bucură cel mai mult pentu că la meciul din campionat am avut deja două accidentări, am avut ceva probleme. Ne doream să mergem mai departe, nu ăsta era obiectivul nostru, dar ne doream foarte mult şi cred că am arătat destul de bine.

Am avut şanse, am avut nişte ocazii destul de bune, dar nu am reuşit să le fructificăm. Le-am spus la pauză că dacă pierdem meciul ăsta îl pierdem doar pe o greşeală, pentru că pe joc e greu să ne bată. Ne aşteaptă un meci important în campionat şi sunt puţin îngrijorat de Buziuc, pentru că este într-o formă foarte bună şi accidentarea lui se pare că este mult mai profundă decât mă aşteptam.

A ajuns Clinceniul o echipă de temut, o echipă care să facă înţelegeri cu Dinamo? Vă daţi seama la ce nivel am ajuns. Ce să comentez? Cred că am răspuns pe teren şi am demonstrat că nu a fost aşa. Dacă faci un aranjament cum se făcea înainte nu aştepţi minutul optezecişi ca să dai un gol. Nouă ne place să facem scenarii. Nu este nimic, atât timp cât sunt eu la Clinceni nu va fi absolut nimic, pierdem, câştigăm o vom face doar pe teren. Retrogradăm, o vom face doar pe teren. Nu avem înţelegeri cu nimeni.

Ca să fiu sincer, îmi doream să câştig şi în cupă, dar nu mă mulţumea dacă mergeam în prelungiri. Am luat trei puncte în campionat care sunt mult mai importnate pentru noi", a declarat Poenaru, la Telekom Sport.

Au evoluat echipele:

Academica: Vâlceanu - G. Matei, Patriche, Albu, Dobrescu - Ventura, Şut - Achim, Buziuc (Vojtus '60), N'Dongala (R. Ion '41) - Markovici (Kontoes '72). Antrenor Ilie Poenaru;

Dinamo: Straton - Kostrna, Puljici, R. Grigore, Sin - Filip, Mrzljak (Răuţă '41)- Mihaiu (V. Lazăr '46), Fabbrini, Sorescu - Perovici (D. Popa '74). Antrenor Dusan Uhrin.

Cartonaşe galbene: Albu '38, Ventura '82 / Fabbrini '65, Lazăr '90+1

Arbitri: Radu Petrescu - Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu - Viorel Flueran.

Observatori: Nicolae Marodin şi Octavian Goga.

Când va avea loc finala Cupei României

Comitetul de Urgență al FRF a anunțat, marți, unde va avea loc finala Cupei României. Ultimul act al competiției se va disputa la Craiova, pe Stadionul "Ion Oblemenco", în data de 23 mai 2020. Ora nu a fost încă stabilită.

Cupa României, programul sferturilor:

Academica Clinceni – Dinamo București 0-1 (Sorescu '84)

Miercuri, 4 martie

De la ora 17:30 / FC Petrolul Ploieşti – Sepsi OSK Sf. Gheorghe (Stadionul Ilie Oană)

De la ora 20:30 / Poli Iaşi – U Craiova (Stadionul Emil Alexandrescu)

Joi, 5 martie

De la ora 20:00 / Hermannstadt – FCSB (Stadionul Municipal Sibiu).

  • Meciurile vor fi transmise în direct la Digisport, Telekom Sport și Looktv.

  • În caz de egalitate după 90 de minute, vor avea loc cele două reprize de prelungiri, iar după caz loviturile de departajare.