Epidemia de coronavirus a dat peste cap programul multor competiții din întreaga lume, dar Jurgen Klopp nu este îngrijorat cu privire la o posibilă întrerupere a campionatului din Anglia. Antrenorul lui Liverpool a avut un răspuns surprinzător când a fost întrebat despre coronavirus: "Când am văzut pentru prima dată știrile astea chiar m-am gândit: 'Wow, cineva chiar crede așa ceva?"

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nu cred că fanii noștri sunt paranoici. Nu pot să cred că suporterii lui Liverpool se gândesc la asta, vorbesc în special de suporterii lui Liverpool", a declarat Klopp, când a fost întrebat despre o posibilă întrerupere a campionatului din cauza coronavirusului.

Dacă cineva vrea să mă întrebe despre asta și cât de mult sens ar avea să ștergi toate rezultatele acestui sezon, să-mi spună cine va juca anul viitor în Liga Campionilor și lucruri de genul acesta, ar fi cu adevărat interesant.

Este o poveste drăguță, evident că unele ziare trebuie întotdeauna să scrie ceva, dar când am văzut pentru prima dată știrile astea chiar m-am gândit: 'Wow, cineva chiar crede așa ceva?' Fanii lui Liverpool nu sunt atât de proști ca să creadă asemenea lucruri", consideră Jurgen Klopp, citat de AS.

Ce a spus Klopp despre duelul cu Chelsea din Cupa Angliei

"Nu ne gândim niciodată la o presiune mai mică, suntem Liverpool, suntem întotdeauna sub presiune. Jucăm la Chelsea și toată lumea se așteaptă ca noi să câștigăm acolo, ceea ce este dificil, a fost și va fi întotdeauna dificil. Cu siguranță nu există nicio favorită în acest joc și dacă există, atunci este Chelsea, pentru că joacă acasă."

"Suntem mai flămânzi de victorie pentru că am pierdut ultimul meci? Nu știu, vrem să ne câștigăm meciurile. Cel mai important meci este întotdeauna următorul, iar în Cupa Angliei ai o singură șansă. Trebuie să câștigăm dacă vrem să mergem până la capăt. Va fi cu adevărat dificil. Din câte văd, Frank Lampard face o treabă grozavă acolo. Îmi place foarte mult proiectul lor", a mai spus tehnicianul lui Liverpool.

Liverpool o va înfrunta pe Chelsea, marți seară, de la ora 21:45, în optimile Cupei Angliei. Confruntarea va avea loc la Londra, pe Stamford Bridge.

Liverpool a câștigat de șapte ori Cupa Angliei (1865, 1974, 1986, 1989, 1992, 2001, 2006), iar Chelsea are în palmares opt trofee (1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010, 2012, 2018).

Trupa lui Klopp vine după prima înfrângere a sezonului în Premier League. Sâmbătă, "cormoranii" au cedat pe terenul lui Watford, scor 3-0 (au marcat Ismaila Sarr 54', 60' și Troy Deeney 72'). Liverpool era neînvinsă în primele 27 de etape jucate în actualul sezon din Premier League: 26 victorii și o remiză (1-1 cu Manchester United, la 20 octombrie 2019).

"Cormoranii" mai aveau nevoie de o victorie pentru a doborî recordul de succese consecutive într-un singur sezon din Premier League. În etapa a 27-a, echipa lui Klopp a egalase performanța lui Manchester City, care a bifat 18 victorii la rând în perioada august - decembrie 2017.

Liverpool nu mai pierduse în Premier League de mai bine de un an, având o serie de 44 de meciuri fără înfrângere. Ultimul eșec data din 3 ianuarie 2019, scor 1-2 cu Manchester City, pe Etihad Stadium.

Au mai rămas 10 etape de disputat în actualul sezon din Premier League, iar Liverpool mai are nevoie de doar 12 puncte pentru a-și asigura titlul de campioană. Formația lui Klopp este lider detașat, cu 79 de puncte, la 22 de lungimi față de Manchester City, ocupanta locului secund, care are un meci mai puțin disputat.