Pep Guardiola, specialistul în câștigarea trofeelor - Cu ce performanță se laudă spaniolul în Anglia

de Diana Ene     HotNews.ro
Luni, 2 martie 2020, 13:18 Sport | Fotbal


Pep Guardiola
Foto: UEFA/ Getty Images
Pep Guardiola a cucerit duminică al optulea trofeu alături de Manchester City, învingătoare în fața lui Aston Villa în finala Cupei Ligii Angliei. Tehnicianul catalan se laudă cu o performanță nemaiîntâlnită în Anglia. Echipa sa a câștigat opt din ultimele nouă competiții la care a participat pe plan intern.

După triumful lui City în Cupa Ligii Angliei pentru a treia oară la rând, Pep Guardiola a ajuns la 29 de trofee în cariera sa de antrenor, dintre care opt alături de "cetățeni" (două titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, trei Cupe ale Ligii și două Supercupe ale Angliei).

Potrivit marca.com, tehnicianul catalan are o medie de un trofeu la 23 de meciuri.

Pep Guardiola a preluat-o pe Manchester City în vara anului 2016, iar sezonul trecut a fost cel mai de succes de la venirea sa în Anglia. Formația de pe Etihad a cucerit toate trofeele interne puse în joc: Premier League, Cupa Ligii, Cupa și Supercupa Angliei.

Ce a spus Pep Guardiola după câștigarea Cupei Ligii Angliei

"Să câștigăm trofeul de trei ori la rând este un mare succes. Este vorba despre constanță, incredibil. Este minunat. Am suferit în primele minute și pe final. Ei au avut două ocazii clare în primele minute, dar am jucat foarte bine, mai ales în a doua repriză.

Jocul a fost bun. Phil (Foden) a fost foarte eficient. Este un succes mare, al doilea titlu al acestui sezon după Supercupa Angliei, este atât de frumos.

Am câștigat multe trofee. Fiecare meci pe care îl jucăm încercăm să-l câștigăm, încercăm să câștigăm fiecare competiție. Să fim în finală de trei ori la rând și să câștigăm este grozav", a declarat Pep Guardiola, potrivit site-ului oficial al Manchester City.

Care este performanța reușită de Guardiola la Manchester City

"De când am început să câștigăm, din ultimele nouă competiții interne pe care le-am jucat, am câștigat opt", a spus Guardiola pentru BBC Radio 5 Live, citat de BBC.

"Asta este nemaipomenit. Niciun club din istoria trofeelor interne (în Anglia), fără să luăm în calcul cupele europene, nu a câștigat atâtea titluri la rând cum am făcut-o noi.

Nici măcar cea mai mare echipă a lui Liverpool din anii 80, Manchester United cu Sir Alex Ferguson sau Jose Mourinho, sau Arsene Wenger cu Arsenal. Aceste echipe au fost uimitoare, dar niciodată nu au putut câștiga opt titluri în nouă competiții interne disputate", a mai spus antrenorul "cetățenilor".

Finalele disputate de Manchester City sub conducerea lui Pep Guardiola:

25 februarie 2018, Cupa Ligii Angliei: 3-0 cu Arsenal

5 august 2018, Supercupa Angliei: 2-0 cu Chelsea

24 februarie 2019, Cupa Ligii Angliei: 0-0, 4-3 la penaltiuri cu Chelsea

18 mai 2019, Cupa Angliei: 6-0 cu Watford

4 august 2019, Supercupa Angliei: 1-1, 5-4 la penaltiuri cu Liverpool

1 martie 2020, Cupa Ligii Angliei: 2-0 cu Aston Villa

+ două titluri în Premier League: 2017/2018; 2018/2019

În sezonul 2017/2018, în care a câștigat titlul de campioană și Cupa Ligii, City a eșuat în Cupa Angliei. A fost eliminată în optimi de Wigan, echipă din liga a treia, scor 1-0.


City și-a luat gândul de la titlul din Premier League în acest sezon (Liverpool are un avans de 22 de puncte în fruntea clasamentului), dar este în cursă pentru alte două trofee. Trupa lui Guardiola este calificată în optimile Cupei Angliei, unde o va înfrunta pe Sheffield Wednesday (Championship), în deplasare, pe 4 martie.

De asemenea, Manchester City are prima șansă la calificarea în sferturile Champions League, după ce a învins-o pe Real Madrid, scor 2-1, pe Santiago Bernabeu, în prima manșă a optimilor. Partida retur se joacă la 17 martie, pe Etihad Stadium.

Palmaresul lui Manchester City:

Premier League (6): 1936–37, 1967–68, 2011–12, 2013–14, 2017–18, 2018–19

Cupa Angliei (6): 1903–04, 1933–34, 1955–56, 1968–69, 2010–11, 2018–19

Cupa Ligii Angliei (7): 1969–70, 1975–76, 2013–14, 2015–16, 2017–18, 2018–19, 2019–20

Supercupa Angliei (6): 1937–38, 1968–69, 1972–73, 2012–13, 2018–19, 2019–20

Cupa Cupelor (1): 1969-1970

Palmaresul lui Pep Guardiola, în calitate de antrenor, potrivit Marca:

Barcelona (2008-09): LaLiga Santander, Copa del Rey (Cupa Spaniei), Champions League;

Barcelona (2009-10): LaLiga Santander, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor;

Barcelona (2010-11): LaLiga Santander, Champions League, Supercupa Spaniei;

Barcelona (2011-12): Copa del Rey, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor, Supercupa Spaniei;

Bayern (2013-14): Bundesliga, DFB-Pokal (Cupa Germaniei), Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor;

Bayern (2014-15): Bundesliga;

Bayern (2015-16): Bundesliga, DFB-Pokal;

Manchester City (2016-17): -

Manchester City (2017-18): Premier League, Cupa Ligii;

Manchester City (2018-19): Premier, Cupa Ligii, FA Cup (Cupa Angliei), Community Shield (Supercupa Angliei);

Manchester City (2019-20): Community Shield, Cupa Ligii.









Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















1596 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



hosted by
powered by
developed by