Preşedintele FC Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat că este “profund ruşinat” de ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la meciul din deplasare cu Hoffenheim. La partida din Bundesliga, câştigată de Bayern cu 6-0, în sectorul rezervat fanilor bavarezi s-au afişat bannere extrem de jignitoare la adresa patronului gazdelor, Dietmar Hopp, scrie News.ro.

Rummenigge si Dietmar HoppFoto: fcbayern.de

Partida a fost întreruptă din această cauză de două ori, iar după a doua întrerupere, jucătorii celor două echipe au decis să nu mai evolueze, ci doar să facă schimburi de pase timp de 13 minute, până la fluierul final. După meci, jucătorii şi oficialii FC Bayern s-au alăturat fotbaliştilor de la Hoffenheim ca un gest simbolic de solidaritate.

“Din punctul de vedere al FC Bayern, sunt profund ruşinat de ce au făcut acei idioţi. Trebuie să spun asta: a sosit momentul ca Bundesliga, federaţia şi liga germană să se unească şi să acţioneze împotriva idioţilor ca aceştia. Fotbalul şi-a arătat partea urâtă. Îmi este ruşine şi pentru Dietmar Hopp, care este un om de onoare şi a făcut astfel încât nu doar fotbalul, ci sportul în această regiune să fie văzut într-o lumină pozitivă. I-am cerut iertare. Totuşi, aceste lucruri s-au întâmplat în deplasare şi este de neiertat. Este o faţă urâtă a lui Bayern la un meci disputat de fapt într-o zi foarte bună pentru echipa noastră. Nu există nicio scuză pentru aceste acţiuni. Totul a fost filmat şi vom lua cele mai ferme măsuri împotriva celor responsabili, care au murdărit numele FC Bayern”, a spus Rummenigge.

El a precizat că ceea ce au făcut jucătorii pe finalul jocului a fost ‘o demonstraţie de unitate”. “A fost ideea jucătorilor, după ce au discutat cu arbitrul”.

“Dietmar Hopp era foarte afectat. Este de înţeles atunci când eşti insultat astfel. I-am putut spune doar că îmi cer iertare. Însă cred că trebuie să se facă o analiză în ţară acum, nu doar cu privire la Dietmar Hopp, pentru că el nu este singura persoană insultată până acum. Fotbalul este un sport minunat, dar atunci când văd lucruri cum au fost acestea, sunt şocat şi toată plăcerea dispare. Aceşti oameni nu au ce căuta pe stadionul de fotbal”, a adăugat oficialul clubului Bayern.

Formaţia Bayern Munchen a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 6-0, echipa Hoffenheim, într-un meci din etapa a XXIV-a a campionatului Germaniei.