Pregătirile pentru derby-ul dintre Real Madrid și Barcelona au intrat în linie dreaptă, cele două rivale urmând să se întâlnească duminică. Înaintea marelui duel, Sergio Ramos, căpitanul madrilenilor, a avut numai cuvinte de laudă despre Lionel Messi, în timp ce Thibaut Courtois îl vede pe argentinian ca pe orice alt jucător.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ramos: Cred că Messi este unul dintre cei mai mari jucători din istorie

"Am un respect uriaș pentru el. Cred că este unul dintre cei mai mari jucători din istorie și îl respect enorm. Sper că duminică nu va fi ziua lui, iar asta înseamnă ca noi să ne facem treaba, iar dacă mai putem să obținem un rezultat bun, e cu atât mai bine. Îi doresc tot binele, ca și coleg de profesie, dar numai atâta timp cât nu ne afectează pe noi negativ! E dificil, dar are respectul meu maxim. Cred că e unul dintre cei mai buni", a spus Sergio Ramos.

Care este părerea lui Thibaut Courtois

"Dacă m-am gândit la Messi în aceste ore dinaintea meciului? Nu, deloc. Mi s-a întâmplat să mă gândesc în primul sezon la Atletico Madrid, în special când trebuia să joc pe Camp Nou cu toate vedetele blaugrana, dar acum e diferit. Totul este diferit. Pentru mine Messi este ca oricare alt jucător. Niciodată nu am avut coşmaruri din cauza lui. Îl analizăm la fel cum am analiza un jucător de la Celta sau Levante. Nu este nicio diferenţă”, a afirmat Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid, conform Eleven Sports, citat de Mediafax.

Real Madrid şi Barcelona se întâlnesc duminică, de la ora 22:00, pe "Santiago Bernabeu", în etapa a 26-a din LaLiga. Va fi confruntarea cu numărul 180 între cele două rivale în campionat.

În tur, pe Camp Nou, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 0-0.

În acest moment, Barcelona și Real Madrid sunt despărțite de doar două puncte în clasament, iar duelul s-ar putea dovedi decisiv în lupta pentru titlu. Barca e lider, cu 55 puncte, iar formația lui Zidane ocupă locul 2, cu 53 de puncte.

Barcelona vs Real Madrid, ultimele zece întâlniri directe (meciuri oficiale):

Barcelona - Real Madrid 0-0, 18 decembrie 2019 (LaLiga)

Real Madrid - Barcelona 0-1, 2 martie 2019 (LaLiga)

Real Madrid - Barcelona 0-3, 27 februarie 2019 (Cupa Spaniei)

Barcelona - Real Madrid 1-1, 6 februarie 2019 (Cupa Spaniei)

Barcelona - Real Madrid 5-1, 28 octombrie 2018 (LaLiga)

Barcelona - Real Madrid 2-2, 6 mai 2018 (LaLiga)

Real Madrid - Barcelona 0-3, 23 decembrie 2017 (LaLiga)

Real Madrid - Barcelona 2-0, 17 august 2017 (Supercupa Spaniei)

Barcelona - Real Madrid 1-3, 13 august 2017 (Supercupa Spaniei)

Real Madrid - Barcelona 2-3, 23 aprilie 2017 (LaLiga)