Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City, nu se teme de coronavirus și a declarat că nu va lua măsuri de precauție. Spaniolul a spus că lui îi place să se îmbrățișeze cu ceilalți și nu a ratat ocazia de a-l tachina pe Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Guardiola nu se teme de coronavirus

"Noi ne vom da mâna. Ne vom îmbrăţişa chiar. Îmi place să-i îmbrăţişez pe alţii, deşi nu mă compar cu Jurgen Klopp. El este un maestru, dar încerc şi eu", a spus Pep Guardiola, când a fost întrebat dacă în cadrul echipei sale se iau măsuri de precauție împotriva coronavirusului.

Alte cluburi au decis să ia multe măsuri de prevenţie, precum Bayern Munchen şi Newcastle, care, de exemplu, i-au sfătuit pe jucători să evite strângerile de mână dinaintea fiecărui antrenament.

Manchester City și-a luat gândul de la titlu în Premier League, aflându-se la o distanță de 22 de puncte față de liderul Liverpool, cu 11 etape înainte de finalul campionatului. Totuși, formația de pe Etihad Stadium are șansa de a-și trece în palmares încă o Cupă a Ligii.

Manchester City va juca finala duminică, de la ora 18:30, împotriva celor de la Aston Villa, echipă aflată pe locul 17 în Premier League.

Ce a spus despre finala Cupei Ligii Angliei

"Mentalitatea este aceeași, să ai foame de victorii pentru a câștiga un alt trofeu. Nu am cuvinte că să îmi exprim recunoştinţa faţă de aceşti jucători. Este atât de greu să îţi menţii această foame de rezultate.

Bineînţeles că aş prefera să câştig Premier League, Carabao Cup nu este Premier League - îmi pare rău Carabao Cup. Dar, în acelaşi timp, este bun şi acest trofeu. Referitor la Carabao Cup spunem <>. Toate cluburile mari din Premier League sunt acolo şi apoi tu ai şansa să joci din nou finala.

Când eşti acolo, wow, este aşa de dificil. Atunci realizezi că acum este mai greu decât înainte. De fiecare dată pare din ce în ce mai greu şi acesta este sentimentul pe care îl am în acest moment", a precizat Guardiola.

"Cetățenii" nu o subestimează pe Aston Villa

"Nu poți crede niciodată că vei câștiga. Aceasta este o lipsă de respect pentru adversarul nostru.

Am avut un meci dur din punct de vedere mental cu Real Madrid și știm că vor suferi la acest capitol în următoare zile, ceea ce este normal. Trebuie să te pregătești timp de câteva săptămâni pentru meciuri de genul acesta, așa că există o picătură de adrenalină după aceea, dar acum vom începe să ne pregătim pentru finală pentru a încerca să o câștigăm.

Villa este o echipă organizată. Pepe Reina este un portar cu o experiență incredibilă, au jucători talentați și rapizi în față, jucători puternici din punct de vedere fizic la mijloc și jucători buni la duelurile cu capul, în centrul defensive", a mai spus antrenorul lui City.

Manchester City are șase trofee ale Cupei Ligii Angliei în palmares (1970, 1976, 2014, 2016, 2018, 2019), ea triumfând și în ediția precedentă. Cetățenii au pierdut o singură finală în Cupa Ligii, în 1974.

Aston Villa a câștigat de cinci ori Cupa Ligii, în sezoanele 1995/96, 93/94, 76/77, 74/75, 60/61, și a mai disputat alte trei finale (sezoanele 62/63, 70/71, 2009/10).

Echipele cu cele mai multe trofee în Cupa Ligii Angliei:

Liverpool 8

Manchester City 6

Manchester United 5

Aston Villa 5

Chelsea 5

Tottenham 4

Notthingham 4

Leicester 3