A fost 1-1 în tur, într-un meci în care CFR-ul a fost egalată în minutul 82. Chiar și cu o victorie, lucrurile nu s-ar fi schimbat prea mult, spune Dan Petrescu. Sevilla este favorită certă la calificarea în optimile Europa League, dar Ciprian Deac și compania speră într-o minune pe "Ramón Sánchez Pizjuán". Sevilla vs CFR este în direct pe Digi, Telekom și Look Plus și LiveText pe HotNews.ro de la ora 22:00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Dan Petrescu

  • "Este un meci foarte important, dar sunt realist şi sunt convins că şansele sunt mici. Dacă era 1-0 în meciul tur eram mai optimist, dar cu acest rezultat şansele sunt mici şi numai o altă minune ar face ca noi să ne calificăm. Am studiat Sevilla şi Sevilla ne-a studiat foarte bine pe noi şi antrenorul lor este unul de mare valoare. Jucătorii sunt actorii principali tot timpul.
  • Avem un lot de jucători cu foarte mare experienţă, unii dintre ei pe final de carieră şi vor să dea tot ce au mai bun, îşi doresc foarte mult să ajungă cât mai departe în Europa. Sevilla este periculoasă şi acasă, ca CFR, aici ne asemănăm. Penaltiurile astăzi le vom bate poate. Dă, Doamne, să ajungem acolo. Presiunea e la ei, la noi ce presiune să fie?" - Dan Petrescu.

Julen Lopetegui, precaut

  • "Meciul de joi va decide calificarea sau necalificarea noastră în faza următoare a unui turneu foarte important pentru noi. Avem ambiţia de a ne califica, dar în acelaşi timp suntem precauţi în ceea ce îi priveşte pe cei de la CFR Cluj şi ştim că sunt mai periculoşi în deplasare decât acasă. Trebuie să fim pregătiţi pentru a fi la cel mai bun nivel posibil. Trebuie să fim la cel mai bun nivel pentru a-i învinge.
  • CFR Cluj a folosit diverse variante în astfel de competiţii şi ştie cum să fie competitivă. Are câţiva jucători foarte buni care fac parte din naţionala României şi alţii pe care îi ştim bine din alte campionate. În plus, antrenorul lor este liderul. Toate acestea îi fac pe cei de la CFR Cluj competitivi în campionatul intern şi în Europa League.
  • Nu ştim cum vor juca mâine. Au un stil bine definit, dar uneori au schimbat sistemul defensiv. Au capacitatea de a se adapta la orice sistem, în funcţie de necesitate" - Julen Lopetegui.

Echipe probabile:

Sevilla: Bono - Escudero, Carlos, Sergi, Kounde - Gudelj - Nolito, Torres, Jordan, Suso - Nesyri

CFR: Arlauskis - Camora, Burca, Vinicius, Manea - Djokovic, Bordeianu - Deac, Păun - Traore, Omrani.

Presa din Spania nu oferă spații ample pentru meciul de joi seară, Marca și AS fiind preocupate de meciul Realului din Champions League (1-2 cu Manchester City).

Chiar și așa, jurnaliștii iberici o văd pe Sevilla fără mari probleme la calificarea în optimi, cu toate că formația lui Dan Petrescu este periculoasă în general în deplasări.