Dominantă în mare parte a meciului, Manchester City a obținut o victorie meritată în deplasarea de pe "Santiago Bernabeu", scor 2-1. Real Madrid a deschis scorul, însă nu a putut face față ofensivei "cetățenilor", a primit două goluri în ultimul sfert de oră și a rămas și fără Sergio Ramos, care a fost eliminat. În celălalt duel al serii, Olympique Lyon a făcut o primă repriză excelentă în fața lui Juventus, s-a apărat la fel de bine în a doua parte a meciului și s-a impus cu 1-0, scor care îi permite să spere la o calificare în sferturile Champions League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Partidele retur vor avea loc la 17 martie.

Real Madrid vs Manchester City 1-2 (Isco '60 / Gabriel Jesus '78, De Bruyne '83 pen.)

  • Au evoluat echipele:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, S. Ramos, Varane, Mendy - Modric (Lucas '84), Casemiro, Valverde - Isco (Jovic '84), Benzema, Vinicius Jr (Bale '75). Antrenor: Zinedine Zidane

Manchester City: Ederson - Walker, Laporte (Fernandinho '33), Otamendi, Mendy - Gundogan, Rodrigo, De Bruyne - Mahrez, G. Jesus, B. Silva (Sterling '73). Antrenor: Pep Guardiola

  • Desfășurarea livetext a partidei:

'90+3 Ferland Mendy se află la capătul unei centrări, dar nu are reflexe de atacant și lovește slab mingea.

'90+1 Sterling șutează pe mijlocul porții, Courtois reține.

'87 Mahrez execută lovitura liberă pe sub zid, dar nu îl păcălește pe Courtois.

'86 Sergio Ramos îl faultează pe Gabriel Jesus în poziție de ultim apărător și primește cartonaș roșu.

'83 Goool Manchester City! Kevin De Bruyne este calm, trimite lângă bară și înscrie din penalti! Courtois a sărit în direcția opusă.

'82 Penalty pentru Manchester City! Carvajal face un tackling nereușit la marginea careului și îl faultează pe Sterling.

'79 Mahrez centrează perfect pentru Jesus, acesta nu mai găsește ținta și trimite peste poartă.

'78 Goool Manchester City! Kevin De Bruyne centrează prin spatele lui Sergio Ramos, Gabriel Jesus lovește mingea cu capul îl învinge pe Courtois. Real a cerut un fault în atac, însă VAR a confirmat reușita.

'71 Sergio Ramos ajunge cumva în careul adversarilor, trage la poartă, dar mingea îl lovește în spate pe Fernandinho și iese în corner.

'60 Goool Real Madrid! Vinicius pasează decisiv pentru Isco, iar mijlocașul iberic îl învinge pe Ederson cu mult calm. Faza a început după mai multe erori legate ale "cetățenilor".

'57 Deja devine o confruntare personală. Mahrez rămâne singur cu Courtois, încearcă un șut din întoarcere (s-a grăbit puțin, nu avea pe nimeni în jur), însă portarul este la post și păstrează tabela neschimbată.

'56 Mahrez se distrează în fața lui Ferland Mendy, trage la colțul scurt, dar Courtois e atent și respinge.

'50 Casemiro pierde o minge, De bruyne avansează până în apropierea careului, îi pasează lui Mahrez, algerianul ajunge în poziție centrală, dar trage puțin pe lângă poartă.

'45+2 Courtois a respins slab la un corner, Gabriel Jesus a tras neconvingător, însă Sergio Ramos nu a fost atent și a fost aproape de autogol. Valverde a intervenit însă de pe linia porții și a trimis mingea departe.

'37 Gabriel Jesus îi pasează cu călcâiul lui Bernardo Silva, dar acesta nu plasează suficient de bine șutul și nu îi pune probleme lui Courtois.

'30 Dublă ratare pentru Real! Benzema nu îl poate învinge pe Ederson din apropiere, mingea sare la Vinicius, dar acesta ratează șutul din cădere.

'28 Kevin De Bruyne ratează complet un șut din interiorul careului.

'21 De Bruyne îi pasează ideal lui Gabriel Jesus, acesta îl driblează scurt pe Varane, dar șutul său nu este bine plasat și Courtois respinge,

Olympique Lyon vs Juventus 1-0 (Tousart '31)

  • Au evoluat echipele:

Lyon: Lopes - Marcelo, Denayer, Marcal - Dubois (Tete '78), Guimarares, Tousart, Cornet (Andersen '81)- Toko Ekambi (Terrier '66), Dembele, Aouar. Antrenor: Rudi Garcia

Juventus: Szczesny - Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Rabiot (Bernardeschi '78), Pjanic (Ramsey '61), Bentancur - Dybala, Ronaldo, Cuadrado (Higuain '70). Antrenor: Maurizio Sarri

  • Desfășurarea livetext a partidei:

'90+3 Ronaldo se înalță peste un fundaș, dar lovitura sa de cap nu găsește spațiul porții.

'89 Dybala este faultat în careu, italienii cer penalti, dar arbitrul ignoră această fază pentru că mingea ar fi ieșit din teren înaintea centrării (reluarea a arătat că nu ar fi fost așa).

'87 Dybala înscrie, dar se afla în poziție clară de ofsaid și reușita nu este validată.

'86 Cristiano Ronaldo cere penalti, după ce Denayer l-a împins ușor în careu. Lamentările portughezului sunt ignorate de arbitru.

'80 Încă o ratare pentru Dybala. Argentinianul a preluat pe piept, dar nu a lovit corect și a trimis pe lângă poartă.

'70 Dybala încearcă un voleu de la marginea careului, dar lovește mingea cu tibia și ratează complet ținta.

'43 Lyon domină jocul, Toko Ekambi pune din nou probleme. Șutul său din afara careului a trecut puțin peste poartă.

'41 Bonucci nu e atent, Ekambi vine din urmă, trage violent, însă mingea trece pe lângă poartă.

'38 Francezii cer penalti după un potențial henț al lui Cuadrado în careu. În urma consultării VAR, arbitrul lasă jocul să continue.

'31 Goool Lyon! Aouar face o cursă superbă în flanc, trimite o pasă în fața careului mic și Tousart îl prinde pe contre-pied pe Szczesny.

'21 Ekambi trimite mingea în bara transversală cu o lovitură de cap.

'4 Ronaldo trimite în fața porții cu mult efect, Cuadrado încearcă să împingă mingea printr-o alunecare, dar este aproape de o accidentare.