Barcelona a rezistat bine jocului ofensiv al celor de la Napoli, a înscris un gol foarte important pe "San Paolo", scor 1-1, și a obținut un avantaj destul de important în lupta pentru calificarea în sferturi. În celălalt duel al serii, Bayern Munchen s-a impus cu 3-0 pe "Stamford Bridge", în fața lui Chelsea, și este aproape sigură de prezența în turul următor al Champions League.

Foto:

Partidele retur vor avea loc la 18 martie.

Napoli vs Barcelona 1-1 (Mertens '30 / Griezmann '58)

  • Au evoluat echipele:

Napoli: Ospina – Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Mario Rui – F. Ruiz, Demme (Allan '80), Zielinski – Callejon (Politano '74), Mertens (Milik '54), Insigne. Antrenor:

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué (Lenglet '90+3), Umtiti, Firpo – De Jong, Busquets, Rakitic (Arthur '56) – Messi, Griezmann (Fati '87), Vidal

  • Desfășurarea livetext a partidei:

'90+1 Pique se accidentează și este schimbat cu Lenglet, Barcelona rămâne cu tot mai puțini jucători disponibili.

'89 Cartonaș roșu pentru Barcelona! Arturo Vidal ia galben pentru un fault, protestează vehement și este eliminat.

'84 Insigne vrea să îl învingă pe Ter Stegen cu o execuție pretențioasă, dar o ratează.

'64 Messi își amețește adversarii, încearcă să combine cu Vidal, însă ajunge târziu la balon și îl lovește pe Ospina. Argentinianul este avertizat cu un cartonaș galben.

'63 Callejon rămâne singur cu Ter Stegen, dar acesta demonstrează din nou că este unul dintre cei mai buni portari din lume și îl blochează.

'61 Insigne driblează superb în flancul stâng, încearcă poarta, dar Ter Stegen e pe fază și respinge.

'58 Goool Barcelona! Busquets îi trimite pe culoar lui Semedo, acesta îi pasează în fața porții lui Griezmann și francezul îndeplinește o simplă formalitate.

'43 Manolas pune latul, după o pasă primită de la Insigne, dar mingea se duce pe lângă poartă.

'30 Goool Napoli! Dries Mertens îl învinge pe Ter Stegen cu un șut superb de la marginea careului.

'9 Primul șut al meciului îi aparține lui Lionel Messi. Argentinianul a ratat cu mult ținta (mingea s-a dus peste poartă).

Imnul Champions League se aude incredibil pe San Paolo.

Chelsea vs Bayern Munchen 0-3 (Gnabry '51, '54, Lewandowski '76)

  • Au evoluat echipele:

Chelsea: Caballero – Azpilicueta (Pedro '73), Christensen, Rudiger – James, Kovacic, Jorginho, Alonso – Barkley (Willian '61), Giroud (Abraham '61), Mount

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Thiago Alcantara (Goretzka '90) – Coman (Coutinho '66), Muller, Gnabry (Tolisso '85) – Lewandowski

  • Desfășurarea livetext a partidei:

'83 Cartonaș roșu pentru Chelsea! Marcos Alonso îl lovește peste față pe Robert Lewandowski și este eliminat în urma consultării sistemului VAR.

'79 Pedro trece prin apărarea bavareză, pasează pentru Abraham, însă acesta nu este suficient de atent.

'76 Goool Bayern Munchen! Davies face o cursă superbă în flanc, trece de doi adversari, îi pasează în fața porții lui Lewandowski și polonezul înscrie golul său cu numărul 11 în acest sezon de Champions League.

'68 Kimmich pasează greșit, mingea ajunge la Mount, care ratează șutul și trimite peste poartă.

'57 Coman centrează pentru Lewandowski, polonezul încearcă un "scorpion kick", însă mingea i-a venit prea în spate.

'54 Goool Bayern Munchen! Scenariul se repetă! Gnabry îi pasează lui Lewandowski, acesta îi trimite mingea înapoi și Serge îl învinge pe Caballero cu un șut la colțul lung.

'51 Goool Bayern Munchen! Lewandowski rămâne singur cu portarul londonezilor, însă surprinde și îi trimite lui Gnabry în fața porții, care împinge mingea în plasă.

'50 Jorginho ia galben pentru proteste și va lipsi în retur.

'48 Mount scapă singur, este blocat de Neuer, mingea ajunge la Barkley, dar nici el nu îl învinge pe portarul bavarezilor. Era oricum ofsaid, decizia a venit târziu.

'43 Chelsea pune presiune. Alonso îl ia la țintă pe Neuer, după ce a driblat un adversar în careu.

'35 Muller trimite spre poartă cu capul (mai mult cu ceafa), îl surprinde pe Caballero, dar mingea lovește transversala.

'34 Mount este găsit excelent cu o pasă surprinzătoare, încearcă un șut la colțul lung, dar trimite prin fața porții și balonul se scurge în afara terenului.

'27 Thomas Muller trimite cu foarte mult efect de la marginea careului, mingea trece puțin pe lângă poartă.

'27 Muller îi pasează pe culoar lui Lewandowski, polonezul este blocat la timp de Caballero, care face un meci mare.

'20 Giroud trimite slab cu capul spre poarta lui Neuer. Portarul prinde fără probleme.

'16 Gnabry deviază cu capul la o lovitură de corner, însă mingea trece paralel cu poarta.

'11 Coman combină frumos, scapă singur, trage de la marginea careului, dar nu îi pune probleme lui Caballero. Mingea a trecut pe lângă poartă.