Revista franceză LʼÉquipe a publicat raportul său anual cu cei mai bine plătiți fotbaliști din Europa, cu Messi pe primul loc al clasamentului. Lionel Messi câștigă aproape dublu față de Cristiano Ronaldo, superstarul brazilian Neymar și unul de la Manchester United fiind și ei printre cei 13 jucători cu cele mai mari salarii de pe continent.

Lionel MessiFoto: fcbarcelona.com

Căpitanul Barcelonei câștigă 8,3 milioane de euro pe lună, înainte de taxe și excluzând veniturile din sponsorizări și publicitate.

Este urmat de vechiul său rival Ronaldo, care primește 5,4 milioane de euro lunar de când s-a mutat la Juventus -puțin peste jumătate din salariul lui Messi.

Neymar (Paris Saint Germain), cel mai bine plătit din Ligue 1, urmează pe locul al treilea cu 3,1 milioane de euro, depășindu-i pe Antoine Griezmann și Luis Suarez (ambii de la Barcelona), care încasează 3 milioane de euro.

David De Gea este cel mai bine plătit din Anglia cu 1,8 milioane de euro de la Manchester United, în vreme ce tandemul Robert Lewandowski - Philippe Coutinho de la Bayern München îl urmează cu câte 1,7 milioane de euro.

Kevin De Bruyne de la Manchester City și Mesüt Özil de la Arsenal încheie clasamentul, cu salarii de câte 1,6 milioane de euro. (Soccer Laduma)