Acuzaţiile aduse lui Manchester City, care au dus la excluderea pentru două sezoane din cupele europene de către UEFA, sunt neîntemeiate şi motivate politic, susţine directorul executiv al clubului englez, Ferran Soriano, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește și: Manchester City, exclusă din Champions League pentru două sezoane

UEFA a exclus-o vineri pe Manchester City două sezoane din cupele europene, din cauza încălcării regulilor fair play-ului financiar (FFP), campioana Angliei primind şi o amendă de 30 de milioane de euro, scrie Agerpres.

City, care a negat că ar fi comis vreo ilegalitate, şi-a anunţat intenţia de a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)

Într-un interviu pentru site-ul clubului, Soriano a vorbit despre sancţiunea dictată de UEFA.

"Lucrul cel mai important pe care trebuie să-l spun astăzi este că afirmaţiile nu sunt adevărate. Pur şi simplu nu sunt adevărate", a declarat oficialul lui City.

Camera de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC) din cadrul UEFA a acuzat-o pe City că a încălcat regulile prin supraevaluarea veniturilor obţinute din sponsorizări în perioada 2012-2016. Camera de judecată a adăugat că City nu a colaborat în timpul investigaţiei.

"Noi am furnizat dovada, însă în final ICFC s-a bazat mai mult pe e-mailuri scoase din context (...)", a spus Soriano.

"În cele din urmă, pe baza experienţei şi a percepţiei, se pare că este vorba mai puţin de justiţie şi mai mult de politică", a adăugat spaniolul.

Compania de investiţii Abu Dhabi United Group deţine circa 77% din acţiunile City Football Group, aminteşte Reuters.

Soriano a negat că City nu ar fi anunţat corect veniturile obţinute din sponsorizări.

"Proprietarul nu a investit în acest club bani care să nu fi fost declaraţi corespunzător. Suntem un club de fotbal sustenabil, înregistrăm profit, nu avem datorii, conturile noastre au fost examinate de multe ori, de auditori, de autorităţile de reglementare, de investitori, iar asta e cât se poate de clar", a spus el.

Manchester City speră că acest dosar va fi soluţionat "până la începutul verii", a indicat Soriano.