Erling Braut Haaland (19 ani) i-a adus victoria Borussiei Dortmund în fața vedetelor de la PSG, scor 2-1, în prima manșă a optimilor Champions League. Norvegianul a punctat de două ori în meciul de pe Signal Iduna Park și le-a administrat parizienilor prima înfrângere în actuala ediție de Champions League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Toate cele trei goluri ale confruntării dintre Dortmund și PSG au fost înscrise în repriza secundă, în decurs de doar 8 minute. Haaland a înscris în minutele 69 și 77. Pentru PSG a punctat Neymar, în minutul 75.

Haaland a ajuns astfel la 10 goluri în șapte partide jucate în actuala ediție din Champions League, egalându-l în clasamentul golgheterilor pe Robert Lewandowski (Bayern Munchen).

Primele opt reușite le-a avut pentru RB Salzburg, formație de la care a fost cumpărat de Borussia Dortmund la finalul lunii decembrie, pentru 22 de milioane de euro. De la venirea sa la Dortmund, norvegianul a înscris 11 goluri în șapte meciuri disputate.

Au evoluat echipele:

Dortmund: Bürki; Hummels, Piszczek, Zagadou; Hakimi, Witsel, Emre Can, Guerreiro; Sancho (Schmelzer 90), Haaland, Hazard (Reyna 67)

PSG: Navas; Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Kurzawa; Gueye, Verratti, Marquinhos; Di María (Sarabia 77), Mbappé, Neymar

Partida retur se va juca la 11 martie, pe Parc des Princes.

Rezumatul meciului Dortmund vs PSG.