Erling Braut Haaland "a furat show-ul" în meciul disputat de Borussia Dortmund, pe teren propriu, împotriva celor de la PSG. Norvegianul în vârstă de 19 ani a înscris de două ori pentru galben-negrii și formația lui Lucien Favre s-a impus, scor 2-1, în turul optimilor Champions League. În celălalt duel al serii, Atletico Madrid a deschis scorul încă din minutul 5 (prin Saul Niguez), a rezistat până la final și își va juca șansa pe Anfield (returul pornește de la 1-0 pentru formația lui Diego Simeone).

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Haaaland a ajuns la 10 reușite în acest sezon de Champions League (golgheter alături de Robert Lewandowski, însă norvegianul a oferit și o pasă de gol). În grupe, el a evoluat pentru formația RB Salzburg.

Atletico Madrid vs Liverpool 1-0 (Saul '5)

Au evoluat echipele:

Atletico Madrid: Oblak - Vrsaljko, Savic, Felipe, Lodi - Koke, Thomas, Saul, Lemar (Llorente '46) - Correa (Costa '77), Morata (Vitolo '70). Antrenor: Diego Simeone

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson - Henderson (Milner '80), Fabinho, Wijnaldum - Salah (Oxlade-Chamberlain '72), Firmino, Mane (Origi '46). Antrenor: Jurgen Klopp

Desfășurarea livetext a partidei:

Final de meci. Atletico învinge grație reușitei lui Saul.

'88 Jurgen Klopp este avertizat pentru proteste.

'73 Henderson reia spre poartă dintr-o poziție incomodă, ratează însă ținta.

'71 Koke caută vinclul porții, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

'52 Salah primește o centrare în careu și lovește mingea cu capul, dar nu prinde spațiul porții.

A început repriza secundă.

Pauză la Madrid. Atletico are 1-0, după golul lui Saul din minutul 5.

Până în minutul 39, Atletico a avut doar 70 de pase reușite. De cealaltă parte, Liverpool a avut aproape de patru ori mai multe.

'35 Felipe respinge în corner, cu capul, șutul lui Salah din centrul careului.

'29 Robertson trage pe lângă poartă din afara careului.

'26 Morata scapă singur în flancul stâng, trage, însă este blocat de Alisson. Pe contraatac, "cormoranii" marchează, dar din poziție de ofsaid.

'5 Goool Atletico Madrid! Echipa lui Diego Simeone deschide scorul prin Saul Niguez, după un corner la care apărarea lui Klopp nu a reacționat la timp. Mingea a ajuns cu noroc la jucătorul lui Atletico și acesta a împins-o în poartă.

Meciul a debutat cu o primă posesie pentru "cormorani".

Borussia Dortmund vs PSG 2-1 (Haaland '69, '77 / Neymar '73)

Au evoluat echipele:

Borussia Dortmund: Bürki - Piszczek, Hummels, Zagadou - Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro - Hazard (Reyna '67), Haaland, Sancho (Schmelzer '90). Antrenor: Lucien Favre

PSG: Navas - Marquinhos, Thiago Silva, Kimpembe - Meunier, Gueye, Verratti, Kurzawa - Di Maria (Sarabia '77), Mbappé, Neymar. Antrenor: Thomas Tuchel

Desfășurarea livetext a partidei:

Final de meci. Borussia s-a impus grație "dublei" lui Erling Haaland.

'90+2 Marquinhos trage din afara careului, mingea este deviată și oaspeții primesc corner.

'88 Meunier și Verratti primesc cartonașe galbene și vor lipsi în retur.

'86 Borussia scapă din nou pe contraatac, Hakimi caută colțul lung, dar trage pe lângă poartă.

'80 Fundașii Borussiei lasă mingea să cadă în careu de mai multe ori, Neymar încearcă să profite și lovește puternic, însă mingea se izbește de bară.

'77 Goool Borussia Dortmund! Haaland primește mingea la marginea careului și trimite o rachetă sub bară. Plonjonul lui Navas a fost inutil.

'73 Goool PSG! Mbappe trece în viteză pe lângă Reyna și Zagadou (care s-a aruncat pe jos), trimite mingea în fața porții și Neymar îndeplinește o simplă formalitate.

'69 Goool Borussia Dortmund! Hakimi centrează în careu, Guerreiro trage, mingea ajunge la Haaland și acesta îl învinge pe Keylor Navas.

'67 Hakimi încearcă poarta de la distanță, mingea trece peste bară.

'66 Mbappe primește o pasă în careu de la Neymar, Burki blochează un șut foarte puternic.

'65 Mbappe trage dinr-un unghi foarte dificil, însă Burki apără bine, cu pieptul.

'51 Burki citește bine o pasă filtrantă care putea fi foarte periculoasă, iese din poartă și respinge la timp.

Borussia forțează în debutul reprizei secunde.

Pauză în Germania.

'35 Haaland avansează, trage la colțul scurt, însă mingea se oprește în plasa laterală.

'27 Șutul periculos al lui Sancho este respins de Navas în exterior. Mingea ajunge la Hakimi, dar acesta nu are timp să tragă.

'21 Borussia cere penalty, după ce Verratti a intervenit periculos în propriul careu. Jocul a continuat fără vreo intervenție din partea arbitrului.

'14 Sancho pleacă pe un contraatac foarte periculos, este urmărit de mai mulți colegi (superioritate numerică pentru Borussia), însă alege șutul și ratează ținta.

'11 Neymar trage pe lângă poartă din lovitură liberă. Brazilianul a executat cu mult efect, pe lângă zid, însă nu a fost ajutat de vântul puternic din Germania.

A început partida. Nemții au avut lovitura de start.