Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de fotbal, a vorbit, la emisiunea , despre funcția pe care o ocupă, meciul "tricolorilor" cu Islanda din barajul Ligii Națiunilor (prin care România poate obține calificarea la Euro 2020), dar și despre jucătorii de care nu se poate lipsi. Antrenorul a declarat că disciplina este cel mai important aspect.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre meciul cu Islanda din barajul Ligii Națiunilor:

"E clar că e important şi decisiv. Din punctul meu de vedere nu avem decât o piedică – starea gazonului să fie foarte bună. Am strâns date de la toate echipele pe care le-am întâlnit, ne-au ajutat federaţiile. Nu avem mari temeri pentru că presiunea pe care o pot avea jucătorii o s-o luăm asupra noastră. De obicei schimbarea antrenorului la tineret, cât şi la naţională aduce un lucru pozitiv, deci nu cred că vom avea mari probleme la determinare. Fotbalul nu poate fi jucat fără pasiune. Nu poţi când intri pe teren să îţi fie frică să dai pasă, să păşeşti. În momentul când intri aşa cu panică faci greşeli",a declarat Mirel Rădoi, la emisiunea .

Dacă va trece de Islanda, România se va duela, tot în deplasare, cu învingătoarea din duelul Bulgaria vs Ungaria.

Despre jucătorii indispensabili pentru echipa națională

"Cred că în momentul de față pot da câteva nume, începând cu cei doi portari, Tătărușanu și Ionuț Radu. După aceea Chiricheș. Mai departe, Stanciu nu poate lipsi de la echipa națională, pentru că arată o formă foarte bună, chiar dacă are momente de rătăcire la declarații publice.

După aceea, Răzvan Marin, Cicâldău și Nistor. Chiar aseară mă uitam la Ianis Hagi. Liderul naționalei este Chiricheș, în spatele lui poate veni Tătărușanu" - Mirel Rădoi.

Despre poziția de antrenor al naționalei:

"Ce m-a impresionat cel mai mult când s-a terminat Campionatul European... mi-au spus de la echipa de comunicare că vor fi suporteri pe aeroport. I-am lăsat pe jucători să se bucure cu ei. După aceea mă întâlneam cu oamenii, cu oameni trecut de vârsta a doua. Îmi spuneau – domnule Rădoi, noi nu ne mai uitam la echipa naţională de mulţi ani. Acum ne uităm şi la tineret şi la cealaltă.

Pe ce pun cel mai mult accent este disciplina" - Mirel Rădoi.

Despre faptul că are biroul aproape de Mutu și Dică:

"E plăcut, dar e o provocare pentru noi. Chiar şi azi am avut o discuţie cum vedem o situaţie şi doi dintre noi vedeam într-un fel situaţia, unul în alt fel. Aproape zilnic sunt discuţiile acestea. Nu ne plictisim deloc" - Mirel Rădoi.

Despre alți antrenori români:

"Cred că Răzvan Lucescu şi Cosmin Olăroiu sunt antrenorii care pregătesc îndelung fiecare partidă. Hagi lasă libertatea fiecărui jucător de a fi creativ cu mingea la picior. Trebuie să laşi un jucător să facă şi ceea ce gândeşte. El face asta de la cei cu cea mai mică vârstă, până la cei de la echipa mare. Aici probabil vine şi de la el. El a fost un jucător care făcea aşa ceva şi a transmis-o foarte bine şi se vede pentru că Viitorul e una dintre echipele care joacă foarte, foarte spectaculos" - Mirel Rădoi.

Despre relația cu Cosmin Olăroiu:

"Eu nu am avut pe nimeni până la Cosmin Olăroiu care să îmi spună ce trebuie să fac cu banii sau alte lucruri. Le dau exemplu jucătorilor cum eu la şcoală am avut ca limbi străine franceza şi rusa. Nu mi-a plăcut niciuna aşa că nu am învăţat bine niciuna, decât elementarul. Le-am spus: <învăţaţi>. Eu nu am învăţat engleză la şcoală. A trebuit să învăţ pe parcurs şi e timp pierdut şi energie" - Mirel Rădoi.

Despre idolii lui:

"Jucătorul care m-a impresionat cel mai mult a fost Fernando Hierro, de la Real Madrid, chiar dacă eram suporter al Barcelonei. Din România, Gică Popescu a fost idolul meu şi apoi Miodrag Belodedici. (...) Dintre cei din generaţia mea, mi-a plăcut mult Claudiu Niculescu. Eu nu aş fi fost un bun atacant, deoarece nu eram jucătorul pe care să îl scoată tehnica din casă" - Mirel Rădoi.

  • Euro 2020, date de ținut minte

26 martie 2020 - Vor avea loc semifinalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.

31 martie 2020 - Vor avea loc finalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.

12 iunie - 12 iulie 2020 - În această perioadă va avea loc Euro 2020, marea finală urmând să aibă loc pe Wembley, din Londra.