În goana teribilă după bani, unele dintre formațiile din Premier League au ajuns să scoată venituri și din bucuria copiilor. Cum e posibil? Acestea percep sume mari către părinții care doresc ca micuții lor să iasă pe teren, înainte de startul unui meci, ținându-le de mână pe vedetele din Albion.

Jucatorii intra pe teren alaturi de copiiFoto: Captura YouTube

Un gest frumos și emoționant s-a transformat în Premier League într-o afacere. Conform jurnaliștilor de la telegraph.co.uk, multe dintre cluburile din Premier League cer sume consistente de la părinții copiilor care ies pe teren, înainte de startul partidei, de mână cu vedetele cluburilor din PL.

Există și excepții, singurele cluburi care nu percep o asemenea taxă fiind următoarele: Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Newcastle și Southampton.

Cei mai mulți bani îi cer oficialii celor de la West Ham: taxă de 830 de euro. Pe lista urmează Everton (710 euro), Norwich și Aston Villa (câte 600 de euro).

Formație cu bani (și-a construit recent stadion care a costat un miliard de euro), Tottenham cere 575 de euro părinților care-și doresc ca micuții lor să fie văzuți ieșind de mână pe teren alături de super starurile din Premier League.

"Devine un privilegiu pentru cei favorizați, este ceva care merge complet împotriva rădăcinilor fotbalului" - Julian Knight, directorul Comisiei pentru Cultură, Media și Sport din Camera Comunelor.

Conform telegraph.co.uk, unele dintre cluburile din Premier League adună peste jumătate de milion de euro pe sezon din această practică. Se ajunge astfel ca unii părinți să plătească mai mult pentru a-și vedea micuții de mână cu jucătorii decât dacă le-ar plăti abonamentul pentru un an.