​Juventus vrea cu orice preț să câștige Champions League, iar planurile pentru sezonul viitor pleacă de la această idee. Campioană fără rival în Italia începând din 2012, Bătrâna Doamnă visează la "urecheată", iar pentru acest lucru este dispusă să facă orice sacrificii financiare: știe numele super antrenorului care ar putea să-i facă fericiți pe fanii alb-negrilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șapte finale de Cupa Campionilor/Champions League a pierdut Juventus de-a lungul istoriei, ultimele două fiind recente: 2015 (cu Barcelona) și 2017 (cu Real Madrid).

Cu titluri pe bandă rulantă în Serie A începând din 2012, Juventus vrea mai mult, iar pentru acest lucru formația din nordul Italiei a adus jucători de valoare și a băgat mâna adânc în buzunar.

Nu a fost însă suficient, torinezii rămânând cu ultima "urecheată" cucerită în 1996. Bătrâna Doamnă are două trofee majore în palmares: 1985 și 1996.

Visul lui Juventus are un nume: Pep Guardiola

Antrenorul catalan este văzut drept cel mai potrivit pentru a-i readuce lui Juventus gloria europeană. Aflat sub contract cu Manchester City, tehnicianul a lăsat să se înțeleagă următorul lucru: va rămâne și un al cincilea an pe banca "cetățenilor".

Cu toate acestea, conducătorii lui Juve speră că-l vor convinge pe Pep să o preia pe Bătrâna Doamnă. O sursă apropiată de Andrea Agnelli (președintele torinezilor) precizează că spaniolul este marea dorință pe "Juventus Arena".

Guardiola câștigă 15 milioane de lire sterline pe sezon la City, iar Juventus este dispusă să facă un efort financiar important pentru a-i satisface pretențiile financiare.

"Andrea (n.r. Agnelli) crede cu tărie că dacă Guardiola va pleca din Anglia își va dori să vină în Italia. Andrea nu a ascuns niciodată faptul că aducerea lui Pep este marele său vis" - o sursă din interiorul lui Juventus, citată de The Sun.

De altfel, Juventus a încercat să-l aducă pe Guardiola și în vara anului trecut, dar antrenorul a ales să rămână la Manchester City. Torinezii l-au adus pe Maurizio Sarri ca să-l înlocuiască pe Max Allegri, iar Juve tremură serios pentru un nou titlu de campioană în Serie A (se află pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Inter Milano).

În optimile Champions League, Juventus se va duela cu Lyon.

Anii în care Juventus a pierdut finale de Cupa Campionilor/ Champions League: 1973, 1983, 1997, 1998, 2003, 2015, 2017.