​Antrenorul formaţiei Viitorul, Gheorghe Hagi, spune că este bucuros că fiul său, Ianis, joacă la noua lui echipă de club, Glasgow Rangers, considerând că acesta este lucrul cel mai important pentru un jucător tânăr. El i-a transmis lui Ianis că tot ceea ce i se întâmplă îi va face mai bun, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hagi a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dacă este bucuros pentru Ianis.

"Bineînţeles. Ca orice tată, ca orice părinte, când îţi vezi copilul că joacă, apoi că o face foarte bine, e şi mai bine, dar important e să joace pentru orice tânăr. Lucrul numărul unu pe care trebuie să îl caute e să joace şi când joacă şi dacă joacă şi bine, te bucuri mai mult. Sunt bucuros că el joacă. Important e că joacă pentru a demonstra, pentru a creşte, a se dezvolta, regula numărul unu e să joci, să ai o echipă, un antrenor, un club care să îţi dea oportunitatea să te dezvolţi, să joci. Jucătorul tânăr învaţă multe, nu e un jucător format, care are 29-30 de ani", a răspuns el.

Hagi spune că i-a transmis lui Ianis că tot ce i se întâmplă îl va face mai bun.

"Cum i-am zis eu lui: tot ce ţi se întâmplă în momentul de faţă este să te facă mai bun. Aşa a fost sfatul meu când am vorbit cu el. Tot ce ţi se întâmplă, că e bine, că e negativ, e o situaţie care te face mai bun, să capeţi experienţă. A fi mai bun înseamnă experienţă. El zi de zi învaţă, lucru care mie îmi place la el, e că el e deschis să înveţe, nu e un copil care pare că le ştie pe toate, nu, e deschis să înveţe îi place să antreneze, iubeşte fotbalul, sunt valori importante pentru el şi eu cred că în timp o să găsim răspunsuri mult mai concrete, mai clare, mai limpezi", a afirmat Gheorghe Hagi.

Fotbalist al echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi a înscris un gol în meciul câştigat, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Hibernian, în etapa a XXV-a a campionatului Scoţiei.

Ianis Hagi a marcat primul său gol pentru Rangers chiar în ziua în care tatăl său, Gheorghe Hagi, a împlinit 55 de ani.

Hagi jr. a fost pentru prima dată titular la Rangers, echipă la care a fost împrumutat de curând de Genk.