Antrenorul echipei scoţiene Glasgow Rangers, fostul mare fotbalist englez Steven Gerrard, a declarat, miercuri seara, că românul Ianis Hagi a fost ''scânteia'' de care avea nevoie echipa sa pentru a câştiga meciul cu Hibernian, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hagi, la doar al doilea său meci pentru Rangers şi primul ca titular, a marcat golul victoriei în min. 83, cu un şut cu dreptul, din unghi, la colţul lung.

''Prin golul victoriei marcat - merită toate laudele, dar cred că în general jocul său a fost remarcabil în repriza secundă'', a mai spus Gerrard, citat de site-ul oficial al clubului.

''Ianis e un talent de top. Cred că s-a adaptat jocului din liga scoţiană în prima repriză, dar ce evoluţie a avut în repriza secundă, la debutul său acasă, iar finalizarea a fost uimitoare'', a adăugat Gerrard.

Fosta vedetă a lui Liverpool a comentat şi golul înscris de Hagi de ziua tatălui său, Gheorghe Hagi (55 ani): ''A fost o finalizare rafinată direct în plasa laterală şi cred că prin evoluţia sa din repriza secundă a arătat caracterul, personalitatea şi curajul de a primi mingea în orice situaţie, chiar dacă are un om lângă el sau doi, făcând să pară jocul foarte uşor''.

''Este un jucător inteligent şi dacă va continua aşa după acest start, aştept cu nerăbdare să îl văd jucând'', l-a caracterizat Gerrard pe Ianis Hagi, adus recent de la campioana Belgiei, Genk.

Hagi, la primul său meci ca titular şi al doilea în tricoul formaţiei scoţiene, a înscris în min. 83, chiar în ziua în care tatăl său, Gheorghe Hagi, a împlinit 55 de ani.

Oaspeţii au deschis scorul prin Paul Hanlon (35), iar Rangers a egalat în finalul primei reprize prin George Edmundson (45+2).

Hagi a fost înlocuit în min. 87 cu Glen Kamara, în aplauzele celor 49.427 spectatori de pe Ibrox Park.