FIFA a negat miercuri că a luat o decizie definitivă legată de excluderea Rusiei de la Cupa Mondială de fotbal 2022 din Qatar, după ce Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a interzis accesul sportivilor ruşi din toate competiţiile internaţionale timp de patru ani, pentru a sancţiona falsificarea datelor controalelor efectuate de laboratorul de la Moscova, scrie EFE, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu avem nicio informaţie nouă după declaraţia pe care am dat-o în decembrie", a indicat un purtător de cuvânt al forului fotbalistic mondial.

FIFA a subliniat într-un comunicat că ţine permanent legătura cu AMA pentru a "clarifica" decizia comitetului său executiv în legătură cu fotbalul rus.

Canalul BeIn Sports anunţase miercuri că Rusia a fost informată că echipa sa naţională nu poate participa la viitoarea Cupă Mondială. Federaţia rusă de fotbal şi Agenţia rusă antidoping (RUSADA) au dezminţit însă categoric acest lucru.

Sancţiunea dictată de AMA nu afectează desfăşurarea la Sankt Petersburg a unor meciuri din cadrul EURO 2020, nici a finalei Ligii Campionilor din 2021, ambele competiţii fiind organizate de UEFA. Naţionala Rusiei este calificată la EURO 2020.

Vicepreşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federaţiei Ruse, Igor Lebedev, a asigurat că, din punct de vedere juridic, decizia referitoare la prezenţa unei ţări la o Cupă Mondială trebuie luată de FIFA şi nu de AMA.