Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret, a negat faptul că ar avea interdicţie de a intra în Japonia, în urma scandalului de consum de droguri în care a fost implicat când juca la Chelsea, în 2004, scrie News.ro.

Adrian MutuFoto: frf.tv

"Nu vreau să insistăm prea mult pe asta. Nu este aşa. S-a spus că din cauza scandalului pe care l-am avut acum 16 ani s-ar putea să nu fiu primit în Japonia. Adevărul nu este aşa.

În caz că ai un cazier penal, în care ai făcut lucruri majore, foarte grave, atunci rămâne la latitudinea japonezilor, a guvernului, a cui dă viza acolo să decidă dacă te lasă să intri sau nu. Am contactat ambasada şi o să avem şi un răspuns scris. Telefonic ne-au confirmat că noi avem dreptate şi nu voi (n.r. - jurnaliştii).

COSR a spus că nu a auzit aşa ceva. Dar nici nu a fost definită delegaţia. Maradona primise doi ani cu suspendare, era altceva", a declarat Mutu, la Digi Sport.

În octombrie 2004, Chelsea i-a reziliat contractul lui Mutu, după ce jucătorul român a fost găsit că a consumat cocaină, în urma unui control antidoping, şi a fost suspendat şapte luni.

Echipa U23 a României este calificată la Jocurile Olimpice din vară, unde va fi condusă de selecţionerul Mirel Rădoi, cel care a obţinut "biletele" pentru Tokyo ca antrenor. Mutu ar urma să facă parte din staff-ul tehnic, în calitate de selecţioner al actualei reprezentative U21.