Singurul campion paralimpic al României, Eduard Novak, a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală 4 km, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton (Canada), informează Agerpres.

Eduard Novak, medaliat cu argint la Mondialele de paraciclismFoto: Facebook - Eduard Novak

Novak (43 ani), multiplu medaliat mondial la paraciclism, a fost învins în cursa pentru medalia de aur la categoria C4 de slovacul Jozef Metelka.

Aceasta a fost a doua medalie obţinută de Novak la Milton, după bronzul câştigat joi în proba de contratimp 1 km la categoria C4.

Vineri, Novak, care este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, a ocupat locul 7 în proba de 200 m sprint. Ultima cursă la care se va alinia la Milton este cea de la scratch, programată duminică.

În septembrie anul trecut, Novak cucerea o nouă medalie de bronz la Mondialele de paraciclism, la Emmen (Olanda), în proba de contratimp la categoria C4 (31,2 km).

Novak a cucerit aurul la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012, în proba de urmărire pe circuit la categoria C4. El mai are două medalii de argint la Jocurile Paralimpice, în 2008, la Beijing, la contratimp LC2, şi în 2012, la Londra, la contratimp C4.

Eduard Novak a câştigat, de asemenea, numeroase medalii la Europenele şi Mondialele de paraciclism.