Tânărul atacant norvegian Erling Haaland (19 ani) a reuşit o "dublă" la primul său meci ca titular la Borussia Dortmund, care a învins pe teren propriu, cu scorul de 5-0, formaţia Union Berlin, sâmbătă, în cadrul etapei a 20-a a campionatului de fotbal al Germaniei, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Haaland a punctat în minutele 18 şi 76, ajungând astfel la şapte goluri înscrise în trei meciuri pentru gruparea din Dortmund, care l-a transferat luna trecută de la RB Salzburg, în schimbul sumei de 20 milioane euro. El a fost înlocuit imediat după a doua sa reuşită.

Celelalte goluri ale Borussiei au fost marcate de Jadon Sancho (13), Marco Reus (68 din penalty) şi Axel Witsel (70).

Rezumatul meciului Borussia Dortmund vs Union Berlin.

Într-un alt meci, campioana en titre, Bayern Munchen, a învins în deplasare, cu scorul de 3-1, formaţia FSV Mainz, prin golurile lui Robert Lewandowski (8), Thomas Muller (14) şi Thiago Alcantara (26). Pentru gazde a punctat Jerry St Juste (45).

Rezumatul meciului Mainz vs Munchen.

Alte rezultate:

Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2-1

Au marcat: Andrej Kramaric (23), Robert Skov (65), respectiv Moussa Diaby (11).

Fortuna Dusseldorf - Eintracht Frankfurt 1-0

A marcat: Kaan Ayhan (78).

FC Augsburg - Werder Bremen 2-1

Au marcat: Florian Niederlechner (67), Ruben Vargas (82), respectiv Tin Jedvaj (23 - autogol).

Vineri

Hertha Berlin - Schalke 04 Gelsenkirchen 0-0

Sâmbătă seara se mai dispută partida RB Leipzig - Borussia Moenchengladbach, în timp ce duminică vor avea loc meciurile FC Koln - SC Freiburg şi SC Paderborn - VfL Wolfsburg.

Bayern Munchen a preluat provizoriu fotoliul de lider, cu 42 de puncte, fiind urmată de RB Leipzig - 40 puncte, Borussia Dortmund - 39 puncte, Borussia Moenchengladbach - 38 puncte etc.