​Clubul turc Gazișehir Gaziantep, antrenat de Marius Șumudică, a anunțat, marți, împrumutul mijlocașului român Alexandru Maxim (29 de ani), de la formația germană Mainz, până la finalul sezonului actual, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Gaziantep a ajuns la un acord cu fotbalistul Alexandru Maxim până la finalul sezonului. Îi urăm bun venit și mult succes sub culorile noastre celui care a fost împrumutat de la Mainz", se arată în comunicatul emis de formația turcă.

În ultimii șapte ani, Maxim a evoluat doar în Germania. În 2013, el a plecat de la Pandurii Târgu Jiu, ajungând la VfB Stuttgart, unde a fost legitimat timp de patru sezoane și jumătate, acumulând 131 de meciuri, 17 goluri și 35 de pase decisive, atât în prima, cât și în liga a doua germană.

În 2017, românul a fost transferat de Mainz, o altă echipă din Bundesliga, pentru o sumă de aproximativ trei milioane de euro. Aici, Maxim a apărut în 56 de partide, reușind cinci goluri și cinci pase decisive, însă rareori a fost titular.

De-a lungul carierei sale, Maxim a mai jucat pentru FC Ardealul, Espanyol B sau CF Badalona. La echipa națională a României, el are 39 de prezențe și cinci goluri.

Marius Șumudică, antrenorul echipei turce, s-a arătat încântat de aducerea mijlocașului român la formația sa, spunând că îi va acorda foarte multă încredere la clubul său.

"Eu mi-am dorit foarte mult un jucător de pasă finală, care poate elimina jucător unu contra unu din joc. În general, toți jucătorii români pe care i-am avut au crescut. Eu sunt ferm convins că va crește. Mi l-am dorit foarte mult și pe Chipciu, dar el a vrut să rămână în țară, e opțiunea lui. Sunt convins că Maxim ne va ajuta, sunt foarte fericit că l-am adus. E un contract până în vară, e dat împrumut de Mainz, după care se va întoarce în Germania. Din câte știu eu, nu are opțiune de cumpărare", a declarat Șumudică, marți, la Digi Sport.

Șumudică spune că Maxim va fi titular la Gazișehir Gaziantep, indiferent dacă va juca mai slab la început: "El va juca duminică, el începe titular. Eu mor pe mâna mea, cu jucătorii mei. Eu îi voi da încredere. I-am spus că și dacă cinci meciuri joacă slab, și în al șaselea meci voi merge pe mâna lui. Eu sunt ferm convins că va face diferența. E un tip inteligent, care vorbește trei limbi străine. Pentru mine, inteligența e o componentă de bază în orice domeniu. Lui îi lipsea doar competiția. Aici o va avea, e un campionat puternic. Eu încep cu jucătorii în care am încredere. Peste tot, în ultimii șapte ani, vorbesc rezultatele. Nu trebuie să dau explicații nimănui, doar patronului".

La Gazișehir Gaziantep, echipă aflată pe locul 10 în prima ligă turcă, mai evoluează încă un fotbalist român, fundașul Alin Toșca.