​Christian Eriksen (27 de ani) a fost prezentat oficial la Internazionale Milano. Mijlocaşul danez a semnat un contract valabil până în vara anului 2024 cu gruparea din Serie A, care a plătit 20 de milioane de euro celor de la Tottenham.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mă simt minunat, sunt foarte fericit că am devenit unul dintre jucătorii lui Inter. Abia aștept să-i cunosc pe suporteri, deja m-am întâlnit cu câțiva dintre ei la vizita medicală. A fost o primire fantastică.

Conform cifrelor, m-am descurcat bine în Anglia, iar acum vreau să încep o nouă aventură. Sunt fericit că am primit șansa de a evolua în Serie A, Inter este un club fantastic. Abia aștept să lucrez cu Antonio Conte, am avut șansa să-l înfrunt în Anglia, când lucra la Chelsea", a spus Eriksen, la prezentarea oficială, potrivit Digi Sport.

Eriksen era la Londra din vara anului 2013, semnând contractul cu Tottenham în aceeaşi zi cu fundaşul Vlad Chiricheş de la Steaua. Anterior, danezul mai jucase la Odense şi Ajax Amsterdam.

Jucătorul de 27 de ani mai avea contract cu echipa londoneză până în vară. Potrivit Transfermarkt, Eriksen are o cotă de 90 de milioane de euro.

În cei șase ani și jumătate petrecuți la Tottenham, Eriksen a evoluat în 305 meciuri, marcând 69 de goluri și oferind 89 de pase decisive. În acest sezon, danezul a jucat în 28 de partide pentru echipa din Premier League, a înscris 3 goluri și a avut 3 pase decisive.

Eriksen este al treilea jucător venit din Premier League la Inter în această lună. Ceilalți doi fotbaliști care au semnat cu formația din Serie A sunt: Ashley Young, transferat de la Manchester United, și Victor Moses, care a venit de la Chelsea.

Inter şi-a prezentat noua achiziţie cu o şedinţă foto la Scala din Milano, potrivit News.ro.