Celebrul manager dezvăluie principiile de bază ale muncii în echipă la Liverpool. „The Reds” evoluează întotdeauna în bloc, atacanții fiind primii apărători atunci când echipa trebuie să redobândească posesia. Golgeterii pot fi egoiști și auto-încrezători, dar numai Ronaldo și Messi pot fi sutiți de îndatoririle defensive, spune Klopp.

Jurgen KloppFoto: Flickr

Vorbind cu Arsene Wenger într-un interviu pentru belIN SPORTS, Jürgen Klopp a analizat modul în care se apără Liverpool. Redobândirea posesiei începe întotdeauna de la cei trei din față, care devin primii apărători atunci când trebuie oprită ofensiva adversarilor. „Trebuie să arăți respect față de echipă”, a spus Klopp. „Momentul în care arăți că te crezi mai important decât echipa constituie întotdeauna o problemă.

În fotbal este cu adevărat important să te exprimi pe teren. Uneori trebuie să fii egoist – nu e o problemă. În special atacanții – du-te, încearcă să marchezi! Este perfect în regulă, dar nu trebuie să ajungi în situația de neînțeles că ai fi mai important decât echipa.

Acestea sunt lucruri pe care le știu toți din echipă, vorbim mult înainte să lucrăm împreună, așa că totul e limpede. Câtă vreme nu ești Cristiano sau Messi, trebuie să te aperi. Așa merg lucrurile. Ești Cristiano? Ești Messi? Nu? Atunci, apără-te!”.

Statisticile sezonului demonstrează spusele lui Klopp. Din august, cei trei din față de la „The Reds” au făcut 60 de deposedări și 18 intercepții, au blocat 42 de șuturi și au făcut 14 degajări în Premier League (n.red.: înainte de meciul cu The Wolves de joi seara). (tribuna.com)