Clubul de fotbal Osasuna a trucat meciuri din La Liga în sezoanele 2012-2013 şi 2013-2014, a recunoscut marţi în faţa justiţiei Angel Vizcay, un fost oficial al grupării din oraşul Pamplona, informează site-ul radioteleviziunii spaniole RTVE şi goal.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vizcay a declarat că gruparea la care a lucrat le-a plătit pe Getafe şi Betis Sevilla, pentru ca ele să n-o învingă pe Osasuna, ce încerca să rămână în primul eşalon. De asemenea, clubul din provincia Navara le-a plătit pe Real Valladolid, Betis şi Espanyol Barcelona, ca acestea să fie stimulate să le învingă pe rivalele directe ale Osasunei în lupta pentru salvarea de la retrogradare, scrie Agerpres.

Vizcay a recunoscut în faţa tribunalului că în anul 2013 Osasuna a plătit-o cu 150.000 de euro pe Valladolid ca să câştige cu Deportivo La Coruna şi i-a oferit aceeaşi sumă lui Betis ca s-o învingă pe Celta. La Coruna şi Celta erau printre rivalele Osasunei în lupta pentru menţinerea în elită.

Fostul oficial a spus că în 2013 "au fost alţi 400.000 de euro daţi lui Getafe ca să nu câştige la Pamplona", iar alţi 400.000 de euro au fost acordaţi ca prime jucătorilor pentru a evita retrogradarea.

Osasuna a câştigat cu 1-0 acea partidă cu Getfe şi a scăpat de retrogradare, lucru ce nu s-a întâmplat şi în sezonul următor, când echipa a încheiat campionatul pe locul 18.

Potrivit lui Vizcay, în stagiunea 2013-2014 clubul a decis s-o plătească pe Betis cu 400.000 de euro ca s-o învingă pe Valladolid şi cu alţi 250.000 de euro ca să piardă la Pamplona, lucru care s-a şi întâmplat, formaţia andaluză cedând cu 2-1 pe stadionul El Sadar. Alţi 250.000 de euro au fost destinaţi lui Espanyol pentru ca aceasta să remizeze cu Osasuna.

Legat de cei 250.000 de euro plătiţi lui Betis ca să piardă la Pamplona, Vizcay a spus că i-a dat personal aceşti bani lui Antonio Amaya, unul dintre jucătorii de atunci ai lui Betis, care este acuzat împreună cu Jordi Figueras şi Xavi Torres. Aceşti trei fotbalişti vor compărea joi în faţa tribunalului.

Osasuna a revenit în sezonul trecut în La Liga, iar acum este pe poziţia a 13-a a clasamentului, după 20 de etape.