Jurgen Klopp, managerul echipei Liverpool, s-a arătat nemulțumit de mutarea Cupei Africii pe Națiuni din 2021 în luna ianuarie, numind acest fapt drept "o catastrofă" pentru formația pe care o conduce, potrivit Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Disputarea Cupei Africii pe Națiuni în luna ianuarie aduce nemulțumiri în rândul cluburilor, ele pierzând în plin sezon jucătorii africani care participă la competiția respectivă. De la Liverpool este cazul lui Mohamed Salah (Egipt), Sadio Mane (Senegal) și Naby Keita (Guineea).

"Întoarcerea Cupei Africii în luna ianuarie este, pentru noi, o catastrofă. Bineînțeles, acum nu îi vom vinde pe Sadio, Mo și Naby pentru că au această competiție în ianuarie și februarie, dar dacă vrei să iei o decizie referitoare la aducerea unui african, va fi un aspect extrem de important, deoarece, înaintea sezonului, ești conștient că nu îl vei avea patru săptămâni la dispoziție", a declarat Klopp, vineri, citat de The Guardian.

Cupa Africii pe Națiuni din 2021 va avea loc în Camerun, în intervalul 9 ianuarie-6 februarie. În 2019, competiția a avut loc pentru prima dată vara, în lunile iunie și iulie, însă această decizie nu a putut fi menținută și pentru ediția următoare din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, fiind așteptată multă ploaie în lunile de vară.