Comitetul Executiv al FRF l-a mandatat pe preşedintele Răzvan Burleanu să negocieze cu Adrian Mutu preluarea naţionalei U21 a României, aflată în campania de calificare la EURO 2021, potrivit News.ro.

Adrian MutuFoto: frf.ro

În cadrul şedinţei de joi, 9 ianuarie 2020, membrii Comisiei Tehnice FRF l-au nominalizat pe Adrian Mutu pentru a deveni noul antrenor al reprezentativei de tineret a României.

Preşedintele FRF speră ca decizia numirii lui Adrian Mutu la naţionala de tineret să fi fost la fel de inspirată ca atunci când selecţioner la U21 a fost numit Mirel Rădoi.

"Directorul tehnic a venit în faţa membrilor comitetului executiv cu această propunere, el fiind varianta susţinută de comisia tehnică. Am avut o discuţie preliminară cu Adrian Mutu pentru a putea prezenta obiectivele, care este staful pe care îl va avea şi toate condiţiile în care va colabora cu federaţia română de fotbal. Astă seară sau mâine urmează să mă văd din nou cu el pentru a agrea termenii contractului dintre el şi FRF.

Primul pas este să agreăm contractul apoi va fi prezentat, ne dorim ca mâine să organizăm conferinţa de presă să poată să răspundă tuturor întrebărilor. Directorul tehnic a avut mai multe întâlniri cu posibil candidaţi pentru acest post astfel încât la şedinţa comitetului executiv singurul candidat care întrunea toate condiţiile şi care îşi dorea foarte mult a fost Adrian Mutu.

Ne dorim să avem aceleaşi rezultate ca şi cu Mirel Rădoi şi să fi fost la fel de inspiraţi. Mirel Rădoi era în aceeaşi situaţie ca şi Adrian Mutu şi a făcut-o foarte bine. Cred că ceea ce a mai contat a fost faptul că Adrian Mutu a lucrat ca director sportiv la loturile naţionale şi cunoştea foarte bine toate procedurile interne, filozofia pe care o avem la nivelul loturilor naţionale. Ne dorim să fi fost inspiraţi şi să ne calificăm din nou la un campionat european. Nu a fost o decizie bazată doar pe fler. Un antrenor nu îţi garantează performanţa, ne dorim să întâlnim antrenorul care îţi garantează performanţă şi atunci nu numai noi ne-am bate pe el, ci şi toate echipele din campionat", a declarat Burleanu.

Adrian Mutu are 77 de selecţii în tricoul echipei naţionale şi este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reuşite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Tg. Mureş.

Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari şi echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relaţia echipei naţionale cu cluburile din ţară şi din străinătate.

România U21 ocupă locul secund în preliminariile EURO 2021, turneu găzduit de Ungaria şi Slovenia. Urmează pentru tinerii tricolori duelul contra liderului Danemarca, pe 31 martie.