​Alin Toşca, echipei Gaziantep FK, a declarat, într-un interviu pentru agenţia Ihlas, că naţionala României are şanse mari la semifinala cu Islanda din play-off-ul Ligii Națiunilor, care va avea loc la 26 martie. "Cred că suntem mai buni decât Islanda", a spus fundașul.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Consider că avem şanse mari. Cred că suntem mai buni decât Islanda. Am un prieten islandez care joacă la PAOK şi uneori discut cu el. Vorbim despre meci, ţinem legătura. Sper că ne vom impune în acest duel", a spus Toşca, potrivit News.ro.

El a precizat că este fericit că joacă în campionatul Turciei, pe care îl consideră unul puternic şi foarte dificil.

Jucătorul român, care este legitimat la Gaziantep FK din iulie 2019, a declarat că şi-ar dori să ajungă la fel de apreciat ca Popescu, Hagi şi Lucescu în Turcia. "Când am venit în Turcia, primele nume care mi se spuneau aici erau Popescu, Hagi şi Lucescu. Pentru că aceşti oameni au obţinut succese în Turcia şi sunt respectaţi. Această situaţie mă face să fiu mândru. Aş vrea să fiu şi eu ca ei şi să dau totul pentru echipa mea. Muncesc mult pentru asta.

La venirea mea în Turcia nu au avut vreo influenţă numele Hagi, Popescu şi Lucescu, nume care sunt un motiv de mândrie. Înainte să vin am vorbit cu prietenii mei care joacă aici. Mi-au vorbit despre părţile frumoase ale Turciei. Ultimele şase luni au fost o perioadă bună. Am văzut că fac parte dintr-oechipă bună şi avem un antrenor foarte bun. Când am venit am simţit că am luat decizia corectă", a afirmat Toşca.

Alin Toşca a vorbit şi despre Marius Şumudică, el spunând că tehnicianul este vulcanic şi la antrenamente, la fel ca la meciuri, ceea ce influenţează pozitiv echipa. "Iar acest lucru se vede în prestaţiile noastre. Şi este fericit atunci când facem pe teren ceea ce ne cere", a adăugat jucătorul.

România se va întâlni în semifinalele din play-off-ul Ligii Națiunilor cu selecționata Islandei, în deplasare, la 26 martie. În cazul în care va trece de Islanda, România va mai avea un meci până la calificarea la EURO. Tricolorii se vor întâlni, tot în deplasare, cu echipa câștigătoare din întâlnirea dintre Ungaria și Bulgaria.

Cum arată duelurile din play-off-ul Ligii Națiunilor:

Divizia A / Islanda - România şi Bulgaria - Ungaria

Divizia B / Bosnia-Herţegovina - Irlanda de Nord şi Slovacia - Irlanda

Divizia C / Scoţia - Israel şi Norvegia - Serbia

Divizia D / Georgia - Belarus şi Macedonia de Nord - Kosovo.

Euro 2020, date de ținut minte

  • 26 martie 2020 - Vor avea loc semifinalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
  • 31 martie 2020 - Vor avea loc finalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
  • 12 iunie - 12 iulie 2020 - În această perioadă va avea loc Euro 2020, marea finală urmând să aibă loc pe Wembley, din Londra.