​Real Madrid (echipa clasată pe locul trei în sezonul trecut din LaLiga) s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, după ce a eliminat-o pe Valencia, deținătoarea trofeului, scor 3-1. Partida avut loc pe stadionul King Abdullah Sports City din Jeddah (Arabia Saudită).

HotNews.roFoto: Hotnews

Golurile învingătorilor au fost marcate de Kroos (15'), Isco (39') şi Modric (65'). Unicul gol al "liliecilor" a fost reușit de Dani Parejo, în minutul 90+2, din penalty.

Adversara galacticilor din finală va fi câștigătoarea partidei dintre Barcelona, campioana en-titre, și Atletico Madrid, locul doi în sezonul trecut din LaLiga. Confruntarea va avea loc joi, de la ora 21:00, tot la Jeddah.

Finala se va disputa duminică (12 ianuarie), de la ora 18:00.

Vezi aici rezumatul meciului Valencia vs Real Madrid.

Supercupa Spaniei are un nou format din 2020, cu patru echipe şi trei meciuri (semifinale şi finală), faţă de două şi o întâlnire tur-retur până în 2018, între campioană şi câştigătoarea Cupei Spaniei.

La competiția găzduită de Arabia Saudită participă campioana, câştigătoarea Cupei Spaniei, vicecampioana şi finalista Cupei Spaniei. În sezonul trecut, Barcelona a fost şi echipa campioană, şi finalistă a Cupei Spaniei (a fost învinsă de Valencia, scor 1-2), astfel că echipa de pe locul al treilea din LaLiga, Real Madrid, a fost ultima formaţie calificată.