Invitat în cadrul Gsp Live, fostul antrenor Ioan Sdrobiș (73 de ani) a făcut o serie de declarații despre cum s-ar fi petrecut lucrurile în fotbalul românesc înainte de Revoluție. Tehnicianul spune cum a participat la un blat (Oțelul - Dinamo 3-3) în care Mircea Lucescu ar fi trasat liniile pentru a-l scoate pe Rodion Cămătaru "Gheata de Aur" a Europei.

Mircea LucescuFoto: Captura Youtube.com

Despre respectul pentru Mircea Lucescu

"Eu am respect față de antrenorul Lucescu după vârsta de 55 de ani. Din momentul ăla a devenit antrenor. Cât a fost la noi în țară, să mă ierte Dumnezeu…A strâns jucători foarte buni din România, a lansat și el fotbaliști de clasă la Corvinul, a trecut și printr-o retrogradare la Corvinul" - Ioan Zdrobiș, la Gsp Live.

Despre un blat din vremea comunismului

"Îmi amintesc că îmi trebuiau două puncte la Oțelul cu Dinamo (n.r. s-a disputat în iunie 1987). Vasile Ianul (n.r. președintele lui Dinamo) și cu el (n.r. Mircea Lucescu) au zis să facem 3-3, să dea Cami trei goluri (n.r. Rodion Cămătaru). Am zis: «Bun!». Știam că dacă vin cu presiune, nu aveam nicio șansă. Șerban Necșulescu, arbitrul, ne-a spus: «Dacă nu faceți 3-3, vă bat cu 2-0 și v-am retrogradat!» Dacă trăiește, întrebați-l! Nouă ne trebuia victoria.

I-am zis lui Vasile Ianul: «Bă, spune-i lui Mircea. Să fie 4-3, 6-5, 7-6, să dea ăla șase goluri, dar noi trebuie să câștigăm, bă băiatule!». Ăsta e unul din alea trei meciuri din viața mea pe care nu pot să le uit. N-am cum!

Au zis că nu putem să batem noi. Am intrat înapoi în vestiar, s-a întârziat meciul zece minute. Am zis: «Bă băieți, ce facem?» Parcă îl văd și acum pe Viorel Anghelinei: «Hai, bre nea Nelu, să facem așa!». Îi spun directorului nostru să le spună că facem. Și vine Mircea (n.r. Mircea Lucescu) în vestiar la noi, cu vreo trei jucători de la ei, și începe: «Dă Cămătaru în minutul 1, dă ăla în minutul 10…». I-am zis: «Bă, tu vrei să mai facem 3-3…!?»", a completat Ioan Zdrobiș.

La finalul sezonului 1986-1987, campioana din Divizia A s-a încoronat Steaua (59 de puncte), în timp ce Dinamo (44) și Victoria București (38) au completat podiumul.

Rodion Cămătaru a câștigat fără nicio emoție titlul de golgheter, acesta încheind campionatul cu 44 de goluri (medie de 2.65 pe meci).