Atacantul senegalez al echipei Liverpool, Sadio Mane, a primit, marţi, trofeul pentru cel mai bun jucător african al anului 2019, într-o ceremonie care a avut loc la Hurghada (Egipt), organizată de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), informează lesoir.be, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul de 27 de ani i-a devansat în anchetă pe coechipierul său de la Liverpool, egipteanul Mohamed Salah, şi pe algerianul Riyad Mahrez, de la Manchester City.

Anterior, Salah câştigase ultimele două ediţii ale acestei anchete.

Mane obţine pentru prima dată acest trofeu. El a marcat 32 de goluri în 53 de meciuri jucate pentru Liverpool, anul trecut. Ultimul senegalez desemnat jucătorul anului a fost El-Hadji Diouf, în 2002.

Marocanul Achraf Hakimi, 21 ani, de la Borussia Dortmund, a fost desemnat tânărul jucător al anului, iar echipa anului, cu trei fotbalişti de la Liverpool, este următoarea:

Onana (Camerun, Ajax Amsterdam) - Aurier (Coasta de Fildeş, Tottenham), Matip (Camerun, Liverpool), Koulibaly (Senegal, Napoli), Hakimi (Maroc, Borussia Dortmund) - Gueye (Senegal, PSG) - Salah (Egipt, Liverpool), Ziyech (Maroc, Ajax), Mahrez (Algeria, Manchester City), Mane (Senegal, Liverpool) - Aubameyang (Gabon, Arsenal Londra).