FCSB a anunțat marți, pe pagina oficială de Facebook, transferul mijlocașului Darius Olaru (21 de ani) de la Gaz Metan Mediaș. Vicecampioana României a precizat că jucătorii Ioan Hora, Juvhel Tsoumou şi Bozhidar Chorbadzhiyski au părăsit echipa.

Foto:

"FCSB anunță transferul lui Darius Olaru, de la CS Gaz Metan Mediaș.

Darius va purta tricoul cu numărul 27.

Jucătorul s-a alăturat marți lotului condus de Bogdan Vintilă și a participat la vizita medicală de la Institutul Național de Medicină Sportivă.

Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese in tricoul roș-albastru!

De asemenea, clubul nostru anunță că Ioan Hora, Juvhel Tsoumou și Bozhidar Chorbadzhiyski și-au încheiat, în această iarnă, contractele cu FCSB", este anunțul făcut de vicecampioana României.

FCSB l-a cumpărat pe Darius Olaru încă din vară, pentru 600.000 de euro, însă l-a lăsat la Mediaș până în această iarnă. În actualul sezon, Olaru a evoluat în 21 de partide pentru Gaz Metan, a marcat de trei ori și a avut două pase decisive.

În perioada 2015-2019, Darius Olaru a jucat pentru Gaz Metan Mdias în 114 partide, a avut 10 reușite și 16 pase de gol. Potrivit transfermarkt, mijlocașul de 21 de ani are o cotă de 1,1 milioane de euro. Olaru a evoluat în 7 meciuri pentru naționala U21 a României și a înscris un gol.

Ce a spus Darius Olaru

"Orice puști și-ar dori să vină la FCSB, e cea mai titrată echipă din țară. Cu MM am vorbit mai mult, cu domnul Vintilă n-am vorbit. Sper să nu dezamăgesc și să fac o figură frumoasă.

Sper să fiu cel puțin ce-a fost Teixeira. A fost un jucător foarte bun și e un exemplu pentru mine. Eu cred că putem câștiga titlul, mai ales că se vor înjumătăți punctele", a spus Darius Olaru, la vizita medicală a celor de la FCSB.

"E o provocare mare, un nou capitol în viața mea. Mă așteptam la ce-i mai bun, e echipa cea mai bună din România. Va fi concurență mare, dar eu voi da tot ce e mai bun și mă aștept să continui pe aceeași linie, să nu mă opresc aici, să joc cât mai bine și să plec la mai bine.

Am ceva emoții, dar sunt pozitiv pentru că am venit la mai bine. Au fost discuții să rămân la Mediaș, dar acum sunt aici. Presiunea e mare, sunt alte obiective acum. Sperăm să jucăm cât mai bine, să facem cât mai multe puncte și să câștigăm campionatul", a mai spus Olaru.

Ioan Hora a venit la FCSB pe 20 ianuarie 2019, din postura de jucător liber de contract. În perioada petrecută la gruparea roș-albastră, Hora (31 de ani) a jucat în 29 de meciuri, a înscris 8 goluri și a avut o pasă decisivă.

Hora și-a găsit repede echipa după despărțirea de FCSB. Atacantul a semnat luni un contract valabil pe o perioadă de şase luni cu drept de prelungire pentru încă un an cu Gaz Metan Mediaş.

Bozhidar Chorbadzhiyski (24 de ani) a fost impruntat de FCSB de la CSKA Sofia FC, la 20 august 2019, cu opțiune de transfer definitiv. Fundașul bulgar a evoluat doar în patru partide pentru echipa bucureșteană și a avut o pasă decisivă.

Juvhel Tsoumou (29 ani) a fost transferat de FCSB de la FC Hermannstadt pe 12 septembrie 2019, el semnând atunci un contract valabil până la finalul sezonului 2019-2020, cu opțiune de prelungire pe încă un an. Atacantul congolez a jucat doar în trei partide pentru FCSB și a înscris un gol.