​Dan Petrescu (52 de ani), antrenorul campioanei României, a anunțat că, din punctul lui de vedere, cel mai bun tehnician din istoria României este fostul selecționer Anghel Iordănescu, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru mine, cel mai bun antrenor român a fost Anghel Iordănescu. Nu spun asta fiindcă mi-a dat el premiul de antrenorul anului în Gala Gazetei. Ca rezultate, poate Lucescu a fost mai bun la echipele de club, dar la națională n-are cum să se compare cineva cu Iordănescu!

Voi spuneți Generația de Aur. Era o echipă bună, așa e, dar fără un antrenor ca Iordănescu nu ar fi avut acele rezultate. Nea Puiu se consulta cu jucătorii importanți. Părea dur, însă erau și momente în care se deschidea față de noi", a declarat Dan Petrescu pentru gsp.ro.

Anghel Iordănescu a ajuns pentru prima dată la cârma echipei naționale a României în septembrie 1993 până în iulie 1998, perioadă în care prima reprezentativă a cunoscut cea mai importantă performanţă din istorie, la nivel de seniori: calificarea în sferturile de finală ale Mondialului din 1994, din SUA.