Wayne Rooney (34 de ani) a devenit oficial jucător-antrenor al echipei din a doua ligă din Anglia, Derby County, transmite Mediafax.

Wayne Rooney la Derby CountyFoto: dcfc.co.uk

Deși a semnat încă din luna august 2019 cu gruparea din Championship, transferul a fost înregistrat pe 1 ianuarie 2020, pentru că în perioada aceasta a fost încă sub contract cu formația din MLS, DC United.

Wayne Rooney a semnat un contract pe un an și jumătate și poate debuta la noua sa echipa joi, 2 ianuarie, în meciul jucat pe teren propriu contra formației Barnsley, din etapa a 26-a.

"Este pregătit, poate începe, dar va avea nevoie de câteva meciuri. Deci poate că nu e perfect pentru a începe titular, încă e important că va intra în echipă cât de repede posibil, pentru a avea echipa într-o anumită formă fizică", a spus antrenorul Phillip Cocu.

Wayne Rooney este cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei, pentru care a înscris 53 de goluri în 120 de apariții. Atacantul a scris istorie la Manchester United, unde a evoluat în perioada 2004-2017, a strâns 253 de goluri în 559 de meciuri și a câștigat 18 trofee. În cariera sa, Rooney a mai evoluat la Everton și DC United.

Sezonul trecut, Derby County a fost pregătită de Frank Lampard, care a dus echipa în play-off-ul pentru promovarea în Premier League, iar ulterior a semnat cu Chelsea. În locul acestuia, funcția de manager i-a revenit olandezului Philip Cocu.

Derby County ocupă locul 17 din 24 de echipe în Championship.