Reprezentativele României de fotbal vor lua parte la mai multe evenimente importante în 2020. La finalul lunii martie, naționala va juca în barajul Ligii Națiunilor, care asigură calificarea la EURO 2020.

Echipa nationala de fotbal a RomanieiFoto: frf.ro

Evenimentele majore în care vor fi implicate echipele de fotbal ale României în 2020, potrivit News.ro:

Futsal. Elite Round spre Cupa Mondială.

În perioada 2-5 februarie 2020, naţionala de futsal a României dispută partidele din runda decisivă dinaintea Cupei Mondiale, competiţie la care încă nu am fost prezenţi vreodată. Vom întâlni Kazahstan, Cehia (gazda turneului de calificare) şi Slovenia. Prima clasată merge la Mondialul din Lituania, în timp ce echipa de pe locul secund va disputa un baraj.

Liga Naţiunilor. Tragere la sorţi.

Pe 3 martie vom cunoaşte adversarii din grupele ediţiei 2020/21 a Ligii Naţiunilor, fază care se va desfăşura în septembrie, octombrie şi noiembrie 2020. România va fi în a doua divizie valorică. Din Liga Naţiunilor două naţionale vor mai avea o şansă la World Cup 2022, calificându-se în play-off alături de echipele clasate pe poziţiile secunde în viitoarele preliminarii.

Echipa naţională. Play-off EURO 2020.

Pe 26 martie, în deplasare, naţionala României va juca împotriva Islandei în play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020. Dacă trec de selecţionata nordică, tricolorii vor întâlni pe 31 martie, tot în deplasare, câştigătoarea duelului dintre Bulgaria şi Ungaria. Învingătoarea merge la turneul final.

Turul de Elită. Juniorii şi junioarele atacă EURO.

Avem trei naţionale de juniori calificate la Turul de Elită, ultima rundă înaintea turneelor finale.

Băieţii U17 vor juca împotriva Belgiei (25 martie), Angliei (28 martie) şi Georgiei (31 martie) pentru biletul la EURO 2020 găzduit de Estonia. Merg la turneul final câştigătoarele celor 8 grupe şi cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.

Fetele U17 vor întâlni Ungaria (18 martie), Rusia (21 martie) şi Islanda (24 martie). Doar câştigătoarele din cele 7 grupe merg la EURO 2020 din Suedia.

Junioarele U19 vor fi într-o grupă cu Olanda (7 aprilie), Scoţia (10 aprilie) şi Islanda (13 aprilie). Cele 7 câştigătoare de grupă vor merge la EURO din Georgia.

Cupa României. Finala.

Ultimul act al competiţiei este programat pe 23 mai. În competiţie se mai află Hermannstadt, FCSB, Academica Clinceni, FC Petrolul Ploieşti, Dinamo, Politehnica Iaşi, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Universitatea Craiova. Tragerea la sorţi a ”sferturilor” va avea loc în următoarea perioadă.

Echipa naţională. Amical de lux.

Înainte de EURO 2020, naţionala va disputa un superamical contra naţionalei Angliei. Pe tărâm britanic. Partida va avea loc pe 6 iunie, locaţia urmând a fi comunicată ulterior.

EURO 2020. Bucureşti, oraş-gazdă.

Turneul final al Campionatului European 2020 aduce la Bucureşti patru partide. Dacă se va califica, România va disputa pe Arena Naţională jocurile cu Austria şi Ucraina. Cel cu Olanda se va disputa la Amsterdam.

  • 14 iunie, ora 19:00: Austria – Câştigătoare play-off D sau A
  • 18 iunie, ora 16:00: Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A
  • 22 iunie, ora 19:00: Ucraina – Austria
  • 29 iunie, ora 22:00: Locul 1 grupa F – Locul 3 grupa A/B/C/D

EURO 2020 debutează pe 12 iunie, la Roma, şi se încheie pe 12 iulie, pe Wembley, odată cu disputarea finalei.

Jocurile Olimpice. După 56 de ani.

România se află din nou, după mai bine de jumătate de secol, în competiţia de fotbal a Jocurilor Olimpice. Calificarea a fost obţinută ca urmare a performanţei naţionalei U21 la EURO 2019 – atingerea fazei semifinalelor. Pe 18 aprilie vom afla adversarii din grupă, iar competiţia va debuta pe 23 iulie. Finala va avea loc pe 8 august.

Mai sunt calificate până acum: Japonia, Franţa, Germania, Spania, Noua Zeelandă, Egipt, Coasta de Fildeş, Africa de Sud. În 2020 vor fi stabilite ultimele participante: 3 din Asia, 2 din America de Sud şi 2 din America de Nord şi Centrală.

România U19. Turneu cu adversari de elită.

În pregătirea participării la EURO 2021, turneu final pe care România îl va găzdui, naţionala sub 19 ani va primi vizita a trei adversari de top ai Europei. Turneul se va desfăşura la noi în ţară în luna octombrie. Partidele tricolorilor sunt:

  • România – Germania (7 octombrie)
  • România – Anglia (10 octombrie)
  • România – Portugalia (13 octombrie)