RMC Sport a făcut un top al celor mai mari eşecuri înregistrate în ultimii zece ani în prima ligă franceză, în care a inclus şi transferul lui Adrian Mutu la Ajaccio, informează News.ro.

Adrian MutuFoto: Hotnews

Ce se spune despre transferul lui Mutu la Ajaccio

"La finalul lunii august (n.r. 2012), AC Ajaccio a gândit că a realizat o superbă lovitură pe piaţa transferurilor, anunţând sosirea lui Adrian Mutu în Ligue 1. Transferat gratis, internaţionalul român trebuia să ajute clubul să se menţină în elită.

În ciuda celor 33 de ani şi unor probleme cu cocaina şi cu produse dopante, suporterii au crezut în a nu ştiu câta regenerare a păsării phoenix. Şi după provocarea lansată lui Zlatan Ibrahimovic, celălalt transfer sonor din Ligue 1, în 2012, Adrian Mutu a început destul de bine, cu 11 goluri în primul său sezon.

Dar în cele şase luni dinaintea plecării lui, românul şi-a reluat proastele obiceiuri. Obosit de ieşirile nocturne şi de escapadele din afara terenului, el a ratat mai multe meciuri şi a deteriorat vestiarul.

Salariul său anual estimat la 900.000 de euro a cântărit greu în finanţele corsicanilor, iar relaţiile tumultuoase cu antrenorii Alex Dupont şi Fabrizio Ravanelli nu au mai jucat în favoarea lui. În ianuarie 2014, Adrian Mutu a părăsit Ligue 1 şi Corsica. Nu fără o ultimă în momentul în care a revenit în România:

Dacă voi putea juca bine şi dacă îmi voi arăta calităţile, aş putea fi chiar convocat din nou la echipa naţională>. Suporterii lui Ajaccio vor aprecia", a scris RMC Sport, în materialul dedicat fostului fotbalist, intitulat "Mutu, cel care a dinamitat vestiarul corsican".

Adrian Mutu a evoluat la AC Ajaccio între august 2012 şi ianuarie 2014, perioadă în care a jucat 37 de meciuri în campionat şi a marcat de 11 ori.