Erling Braut Haaland, cel mai dorit atacant al momentului, s-a transferat de la RB Salzburg la Borussia Dortmund, a anunțat clubul german, în ciuda ofertelor celor de la Manchester United sau Juventus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul în vârstă de 19 ani a semnat un contract valabil până în 2024 cu echipa din Germania. În schimbul norvegianului, Salzburg va primi de la Borussia Dortmund 22 de milioane de euro, cu două milioane peste clauza sa de reziliere. Haaland va avea la Dortmund un salariu anual de 8 milioane de euro.

Norvegianul a înscris 16 goluri în 14 apariții pentru Salzburg în acest sezon al campionatului din Austria. Acesta a ocupat poziția secundă în topul marcatorilor în Champions League, unde a înscris 8 goluri (a fost depășit doar de Robert Lewandowski - 10 reușite).

Haaland, născut la Leeds, este fiul fostului jucător al celor de la Nottingham Forest și Leeds Alf-Inge Haaland. Erling a fost transferat de Salzburg de la Molde în luna ianuarie în schimbul sumei de 5 milioane de euro.

"Am avut un sentiment încă de la început că vreau să ajung la acest club, să aleg acest drum și să joc fotbal în această atmosfertă incredibilă din Dortmund în fața a mai mult de 80.000 de spectatori", a declarat Haaland, potrivit BBC Sport.

"În ciuda multelor oferte de la echipe de top din toată Europa, Erling Haaland a decis să aleagă misiunea sportivă de la BVB și perspectiva pe care i-am arătat-o. Tenacitatea noastră a dat roade", a spus Hans-Joachim Watzke.

Dorințele lui Haaland pentru 2020:

"-să învăț germană

-să înscriu mai multe goluri

-să mă bucur de Zidul Galben

-să câștig derbiul

-să cer tricoul complet negru".