Alexandru Pașcanu, internaționalul român U21, este convins că naționala de tineret va obține calificarea la Campionatul European din 2021, având și un moral excelent după performanța extraordinară reușită la precedentul turneu final, cel din acest an.

Alexandru PascanuFoto: frf.ro

"După mulți ani cred că putem spune și noi cu mândrie că suntem România și trebuie să o facem! Am arătat că merităm să fim acolo, am învins Croația și Anglia, am remizat cu Franța și am pierdut în a doua repriză cu Germania. În vara lui 2021 vom fi în Ungaria și Slovenia, veți vedea!", a spus Pașcanu, pentru frf.ro.

Fundașul de la CFR Cluj a vorbit și despre anul 2019, cel în care a reușit să ajungă cu naționala U21 până în semifinalele Campionatului European, obținând astfel calificarea la Jocurile Olimpice din 2020: "A fost unul extraordinar datorită experienței din Italia! La Euro 2019 am trăit cele mai frumoase momente din cariera mea de până acum. Nici nu pot spune în cuvinte ce am simțit acolo. Experiența din vara aceasta ne motivează și în această campanie. Am văzut cum este și ne dorim enorm să ajungem din nou acolo. Avem o șansă mare. Atunci când îți dorești ceva și muncești pentru a obține, nu poți să nu te bucuri la final".

Despre actuala grupă preliminară pentru următorul Campionat European, Pașcanu a spus: "Este foarte echilibrată, sunt patru echipe care speră să termine pe primele două locuri. Ucraina pare ieșită din cărțile calificării, dar veți vedea că va pune probleme mari în continuare. Danemarca pare favorită la primul loc, însă cred că vom recupera pe teren propriu punctele pierdute în deplasare. E greu, dar nu imposibil. Iar Finlanda și Irlanda de Nord sunt formații capabile să producă surprize. Familia U21 există în continuare. Abia așteptăm să ne revedem. Suntem foarte uniți, suntem prieteni. Știu că este un clișeu în fotbal, dar credeți-mă că la noi chiar se aplică: forța grupului ne dă o putere extraordinară. Venim cu inima deschisă la lot, e ca o reîntâlnire între prieteni, jucători, staff și suporteri, la meciuri".

De asemenea, Pașcanu a vorbit despre fostul selecționer al naționalei U21, Mirel Rădoi, care a fost numit în funcție la prima reprezentativă: "Îl felicit și îi urez succes! Trebuie să avem încredere în el, este un antrenor extraordinar și cred că poate califica România la EURO 2020. Pentru mine a fost o plăcere să lucrez cu dânsul, m-a învățat multe, mai ales că joc pe același post pe care a evoluat și dumnealui. Îmi doresc să ne calificăm din nou la EURO pentru că va fi și meritul dânsului dacă reușim. Știu cât a muncit cu noi și ar fi păcat să nu aibă această satisfacție, aceea de a ne vedea din nou la un turneu final", a afirmat jucătorul, potrivit Mediafax.