​Patru cluburi din toate "colţurile" lumii înşelate, false legături cu Stellar Group, acuzaţii de fraudă cu carduri de credit şi de sechestrare reprezintă bilanţul pe 2019 al pseudo-fotbalistului profesionist de 25 de ani Bernio Verhagen, a cărui poveste a fost prezentată într-un material de ediţia olandeză a vice.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Olandezul Bernio Jordan Enzo Verhagen a devenit profesionist peste noapte. Prima lui aventură internaţională a fost în Republica Moldova, la Dinamo-Auto Tiraspol.

Verhagen a rămas la clubul din Transnistria pentru puţin timp şi nu a jucat niciun meci.

La revenirea în Olanda, el a povestit despre experienţa avută, într-un podcast. După difuzarea interviului cu jucătorul, realizatorul podcastului a primit mesaje, în care Verhagen era acuzat de fraudă cu carduri de credit.

Întrebat despre acuzaţii, jucătorul a spus că acestea sunt formulate de .

După o perioadă, Cape Town City FC din Africa de Sud a anunţat transferul lui Verhagen. Nici aici nu a jucat vreun meci şi, după numai o lună, el semna cu Audax Italiano, un club din prima ligă chiliană.

După alte câteva luni şi după ce nu a jucat nicio partidă în Chile, au apărut noi veşti despre jucătorul olandez. Viborg FF, un club istoric din Danemarca, care evoluează acum în liga a doua, cu şanse de promovare, anunţa cu mândrie, la 5 noiembrie, înregimentarea lui Verhagen.

Înainte să semneze cu Viborg, el a dat un interviu cotidianului chilian La Tercera, în care a afirmat că a părăsit ţara din America de Sud împreună cu prietena lui, Nayaret Muci, cetăţean chilian.

În interviul acordat, Verhagen a povestit că a fost nevoit să plece din Chile din cauza faptului că jucătorii de la Audax Italiano erau rasişti şi îl făceau "maimuţă" şi "sclav". Clubul chilian a negat cu vehemenţă acuzaţiile, care s-au dovedit ulterior a fi mincinoase.

Anterior interviului, Muci postase pe Instagram mesaje în care îl acuza pe iubitul ei că a sechestrat-o în Danemarca şi că a bătut-o. Întrebată de starea în care se află de reporterii publicaţiei chiliene, ea a spus că a avut probleme, dar că este bine.

Vice.com a contactat federaţia olandeză de fotbal, cerând informaţii despre Verhagen. KNVB a răspuns că Bernio Verhagen a fost junior la Willem II Tilburg un an, în 2009, apoi a evoluat la trei echipe de amatori, ultima dată la Den Dungen, până în 2018. În rest, nicio referire la vreun transfer internaţional nu există în registrele KNVB.

Dacă Dinamo-Auto nu a răspuns solicitărilor de informaţii despre Verhagen, purtătorul de cuvant al Cape Town City FC, Julian Bailey, a declarat că jucătorul a venit în Africa de Sud la recomandarea unui impresar care are legături strânse cu gruparea. Bailey nu şi-a amintit însă numele agentului, dar a precizat că oficialii grupării au vizionat o înregistrare cu evoluţiile jucătorului înainte de a-l transfera.

"Conducerii clubului i-a plăcut ceea ce a văzut, aşa că i-a fost oferit un contract", a spus purtătorul de cuvânt.

Pus la treabă, Verhagen a arătat grave carenţe fizice, aşa că a fost nevoit să se antreneze singur. "Nu am avut şansa de a vedea dacă el este la nivelul arătat în înregistrările video. Dar atitudinea lui era grozavă", a adăugat Bailey.

Potrivit celor de la Cape Town City FC, Verhagen a părăsit Africa de Sud, motivând că vrea să se întoarcă în Europa.

În schimb, la Audax Italiano, preşedintele Lorenzo Antillo, a declarat că preferă să nu discute subiectul Verhagen. "Am fost implicat în ceva ce nu am vrut", a spus el.

Ajuns în Danemarca, Verhagen le-a spus celor de la Viborg că a mai dat în trecut probe la cluburile Naestved şi Randers şi că este impresariat de Stellar Group, o agenţie de jucători cu nume mari, cum ar fi Gareth Bale de la Real Madrid. Cluburile mai sus amintite au precizat că nu ştiu cine este Verhagen.

Apoi, cotidianul danez Politiken a dezvăluit că Verhagen a pretins că este un jucător de la FC Copenhaga, pentru a seduce o femeie în scopul de a-i fura banii şi bijuteriile.

Clubul Viborg a realizat atunci că este victima unei înşelătorii. Viborg l-a angajat pe Verhogen pe baza unor e-mail-uri şi documente false şi pe baza unor telefoane primite de la persoane care pretindeau că lucrează pentru Stellar Group. Unul dintre directorii lui Viborg a recunoscut că a comunicat în fiecare zi cu o persoană care se numea Mo Sinoush, CEO Stellar Group, şi care i-a transmis că intenţionează să-l vândă ulterior pe jucător în China, unui club care deja îşi exprimase interesul.

Cercetând mai atent e-mail-urile primite de la Stellar Group, reprezentanţii lui Viborg au realizat că adresele proveneau de la conturi care se termină în ".co" în loc de ".co.uk".

Viborg FF a decis să colaboreze cu reala Stellar Group şi împreună au înaintat cazul poliţiei daneze.

La 26 noiembrie, Viborg a anunţat ruperea contractului cu Verhagen, iar a doua zi falsul fotbalist profesionist a fost reţinut de poliţie, fiind bănuit de furt şi agresiune. El a fost pus sub acuzare la 3 decembrie. Astfel a luat sfârşit brusc cariera unui jucător profesionist care se poate lăuda cu patru cluburi în CV-ul său, dar fără a evolua vreun minut, scrie News.ro.